fbpx
Сьогодні
20:59 18 Вер 2023

"Херсонська обласна енергопостачальна компанія" оголосила про банкрутство через борги в енергетиці: що відомо

Через війну та окупацію Херсонщини значно знизився рівень розрахунків споживачів за спожиту електроенергію. Криза неплатежів в енергетиці змусила «Херсонську обласну енергопостачальну компанію» оголосити про банкрутство.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на повідомлення компанії.

"Через кризу неплатежів за спожиту електроенергію в умовах війни ТОВ "Херсонська обласна ЕК" опинилось в тяжкому фінансовому стані, та має значну кредиторську заборгованість перед ДП "Гарантований покупець", ДП "НАЕК "Енергоатом", ДП НЕК "Укренерго", АТ "Херсонобленерго", АТ "Миколаївобленерго", та приватними домогосподарствами що виробляють електроенергію", – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що за період військових дій та окупації Херсонщини, значно знизився рівень розрахунків споживачів за спожиту електроенергію. Загалом споживачі заборгували "Херсонській обласній енергопостачальній компанії" понад 2 млрд грн.

"Ситуація з розрахунками залишається критичною, лівобережна частина Херсонщини лишається окупованою, підприємства масово розграбовані і пошкоджені внаслідок обстрілів та на даний час по більшості не платоспроможні. Значна кількість побутових споживачів не сплачують борги", – зауважили в компанії.

Наразі "Херсонська обласна енергопостачальна компанія" продовжує вести свою діяльність, але згодом вона повідомить про точну дату, коли вона вже остаточно припинить постачати електричну енергію споживачам.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: