fbpx
Сьогодні
Фото, відео 12:57 18 Вер 2023

ЗСУ підняли прапор України над звільненою Андріївкою

Фото: t.me/II_mechanized_battalion_zsu

Воїни Збройних сил України підняли національний прапор над деокупованим селом Андріївка в Донецькій області.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на 3-ю окрему штурмову бригаду.

"Український прапор над населеним пунктом Андріївка здійнято! Відвойовано підрозділами Третьої окремої штурмової бригади", – зазначили бійці.

Зазначимо, що окупанти досі намагаються штурмувати населений пункт та постійно накривають його вогнем.

Фото: t.me/II_mechanized_battalion_zsu

Фото: t.me/II_mechanized_battalion_zsu

Фото: t.me/II_mechanized_battalion_zsu

Фото: t.me/II_mechanized_battalion_zsu

Фото: t.me/II_mechanized_battalion_zsu

Звільнення Андріївки на Донеччині

14 вересня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що наші захисники звільнили Андріївку. Проте пізніше інформацію спростували бійці третьої окремої штурмової бригади, які наголосили на тому, що бої за населений пункт все ж продовжуються.

Однак на наступний день підрозділ підтвердив деокупацію Андріївки. Військові також показали відео боїв за населений пункт.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що звільнення населеного пункту є вагомим та потрібним для України результатом на Бахмутському напрямку.

Як повідомлялось, воїни Збройних сил України звільнили Кліщіївку Донецької області. Це сталося через день після звільнення Андріївки.

Таким чином, звільнення Кліщіївки й Андріївки дає можливість ЗСУ продовжувати операцію з оточення Бахмута. Ці два села є ключовими для перерізання логістичних шляхів постачання російської армії в захоплений Бахмут з південного напрямку. Звільнення цих сіл дозволить витіснити росіян з Бахмута.

Нагадаємо, українські військові продовжують вибивати противника з півдня України. Їхня мета – зачистити смугу від лівого берега мінімум на 10-15 км.

На Бахмутському напрямку за минулий тиждень, з 11 по 17 вересня, українські воїни звільнили два квадратних кілометри території. Загалом звільнена під Бахмутом площа становить 51 квадратний кілометр.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: