fbpx
Сьогодні
09:14 15 Вер 2023

Генштаб підтвердив звільнення Андріївки: росіяни відступили під Бахмутом

Фото: Генштаб ЗСУ

Війська Збройних сил України в ході штурмових дій на сході звільнили Андріївку Донецької області.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

У Генштабі зазначили, що Сили оборони України в ході штурмових дій звільнили Андріївку Донецької області, завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці і закріплюються на досягнутих рубежах.

скриншот deepstatemap.live

Як раніше повідомлялось, 14 вересня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що "Андріївка наша". Однак згодом вона змінила текст повідомлення, та прибрала цю інформацію.

Військові з 3-тьої окремої штурмової бригади пояснили, що заява про взяття Андріївки є хибною та передчасною, тривають серйозні та важкі бої.

Маляр потім уточнила, що відбувся комунікаційний збій між декількома джерелами інформації, які доповідають безпосередньо з місця подій.

Де просунулися українські захисники

Речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов в ефірі телемарафону повідомив, що контрнаступ ЗСУ на Бахмутському та Мелітопольському напрямках продовжується. ЗСУ звільнили населений пункт Андріївка Донецької області.

Як зазначив речник, Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут.

"Мають частковий успіх в районі Кліщіївки. В ході штурмових дій мали успіх і оволоділи Андріївкою Донецької області. Завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці. Закріплюються на досягнутих рубежах", – сказав Ковальов.

скриншот deepstatemap.live

Також, за його словами, захисники продовжують наступальну операцію у районі Вербового Запорізької області.

Росіяни відступили під Бахмутом: де просунулися українські захисники

скриншот deepstatemap.live

Наші бійці продовжують стримувати наступ російських військ на Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Ковальов заявив, що росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Ласточкиного та Авдіївки. Протягом доби близько 10 разів спробували витіснити наші підрозділи із займаних позицій, але невдало. Також всі атаки ворога в районі Мар'їнки були відбиті.

"Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Бахмутському напрямку. Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Богданівки. Протягом минулої доби відбулося 25 бойових зіткнень", – додав речник.

Ситуація на фронті

Українські військові продовжують вибивати противника з півдня України. Їхня мета – зачистити смугу від лівого берега мінімум на 10-15 км.

При цьому нещодавно Маляр зазначала, що окупанти не хочуть залишати втрачені позиції на півдні, тому Силам оборони доводиться захищати їх від ворожих штурмів. Вона зауважила, що Сили оборони мають стабільний успіх на Бахмутському напрямку та просуваються на півдні. Водночас ситуація загострилась поблизу Мар'їнки та Авдіївки, де ворог збільшив кількість обстрілів та намагається штурмувати.

Окрім того, Сирський вважає, що російські війська не полишають планів вийти на кордони Донецької та Луганської областей та наполегливо готуються взяти реванш, тому оперативна обстановка на сході залишається складною.

Українські Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 15 вересня 2023 року знищили близько 271 тисячі 440 російських загарбників, й ще 470 осіб – за останню добу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: