fbpx
Сьогодні
12:33 05 Тра 2024

До обміну полоненими "всіх на всіх" закликав Україну та росію Вселенський Патріарх

Фото: EC-PATR.ORG

За принципом "всіх на всіх" закликав Вселенський Патріарх Варфоломій до обміну полоненими між російською федерацією та Україною.

Про це пише Рубрика, цитуючи заяву Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими з посиланням на виступ Патріарха.

У своєму зверненні з нагоди великого свята Христового воскресіння Вселенський Патріарх Варфоломій наголосив на потребі обміну полоненими.

"Це було б дуже відчутним підтвердженням сили Воскресіння Господнього.

Ми просимо в Господа милості освітити наші думки та серця, щоби ми могли йти шляхом істини та свободи, сповнені надії, з вісткою про воскресіння Христа на наших вустах", зазначили у штабі.

Що відомо про обмін полоненими

Нагадаємо, що 31 березня папа Римський Франциск під час Святої Меси у Ватикані закликав російську федерацію та Україну до обміну військовополоненими за формулою "всіх на всіх".

Також 3 травня президент Володимир Зеленський анонсував, що на саміті миру, який відбудеться цьогоріч у червні у Швейцарії, розглядатимуть питання обміну військовополонених у форматі "всіх на всіх" між росією та Україною.

Зазначимо, Україна та Росія з початку повномасштабної війни провели низку обмінів військовополоненими. З серпня 2023 року москва заморозила обмін полоненими з Україною.

Проте 3 січня між Україною та Росією пройшов найбільший обмін полоненими з початку повномасштабного вторгнення. Україні вдалося повернути додому 230 захисників.

А 8 лютого, до України повернулися із російського полону ще 100 захисників, серед тих, хто їде додому –  прикордонники, нацгвардійці та військові Збройних сил України.

Варто додати, омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець заявляв, що російська федерація утримує в полоні 28 тисяч громадян України, тому виникла пропозиція створити коаліцію для повернення цивільних.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: