fbpx
Сьогодні
12:53 10 Вер 2023

Трюдо: путін не зможе переписати карту за власним бажанням, і землі України залишаться українськими

English version here

Канада не визнає незаконно організовані російською федерацією "так звані вибори" на тимчасово окупованих територіях України.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, інформує кореспондент Укрінформу.

Як зазначив очільник канадського уряду, "фіктивний вибір, який пропонують мешканцям Донеччини, Луганщини, Запоріжжя й Херсонщини, а також Криму й Севастополя, є наступом на суверенітет, територіальну цілісність й незалежність України".

"Цього тижня Володимир Путін спробував провести так звані вибори на окупованих територіях України. Це — цинічне намагання легітимізувати військове загарбання під виглядом демократії.

Але українців не вдалося увести в оману, як і нас: Канада не визнає результати цих фіктивних "виборів" або спроб росії незаконно анексувати Україну", – сказав Трюдо.

Окрім того, канадський прем'єр зауважив, що ці фіктивні вибори є серйозним порушенням міжнародного права, в тому числі Статуту ООН.

Очільник уряду Канади наголосив, що його країна "найрішучішим чином засуджує незаконну російську агресивну війну проти України та російські намагання анексувати територію України".

"Канада діятиме разом із партнерами по G7, аби упевнитися, що Володимир Путін та колаборанти російського режиму постануть перед наслідками за свої вчинки", – запевнив Трюдо.

Також прем'єр-міністр звернувся до усіх українців, які продовжують протистояти авторитаризму російського режиму. Він запевнив їх, що "Канада підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно".

"Ми розрізняємо брехню. Путін не переписуватиме карту за власним бажанням і територія України залишатиметься українською", – підсумував він.

Що відомо про псевдовибори на окупованих територіях України

Нагадаємо, 10 вересня на території росії проведуть так звані "вибори" різного рівня, включаючи довибори депутатів Держдуми, вибори глав низки регіонів та депутатів законодавчих органів. Проте кремль хоче провести псевдоголосування і на окупованих територіях України.

При цьому СБУ повідомила про підозру голові Центральної виборчої комісії Росії Еллі Памфілової, яка займається організацією псевдовиборів у тимчасово окупованій частині України. Також правоохоронці СБУ викрили 15 колаборантів, які на Луганщині готують нові "вибори".

Додамо, що наприкінці травня в росії внесли зміни до закону, який, зокрема, дозволяє проводити вибори на окупованих територіях.

За словами речника СБУ Дехтяренка, "бавовни" відбулися на так званій "виборчій дільниці" у тимчасово окупованому місті Кам'янка-Дніпровська Запорізької області та на території муніципального ліцею у Бердянську, після чого бажаючих голосувати поменшало.

Також, у селі Скельки Василівського району Запорізької області українські дрони-камікадзе влаштували "бавовну" у так званому "виборчому" штабі російських загарбників.

Окрім того, в тимчасово окупованій Новій Каховці, що на Херсонщині, партизани підірвали автомобіль окупантів, які транспортували "бюлетені".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: