fbpx
Сьогодні
15:55 31 Сер 2023

Розповісти 50 історій канадців, що допомагають Україні під час війни: навіщо це рішення?

English version here

Міжнародний благодійний фонд "UDoNation" розробив буклет "50 Canadian Fellows of Ukraine". У нього вміщено історії канадців, що допомагають українцям протягом війни, займаються волонтерством, зборами коштів, закупівлею зброї, ліків та речей першої необхідності. Буклет створили на основі інтерв'ю з героями, які записувались раніше. Тепер їх може переглянути будь-хто охочий.

Про це пише Рубрика.

З перших днів повномасштабної війни тисячі діаспорян й іноземців стали пліч-о-пліч з українцями, щоб протистояти ворогу. Вони щоденно, хоч і перебувають на відстані декількох тисяч кілометрів, допомагають і підтримують українців та українських захисників.

Благодійна організація "Міжнародний фонд "UDoNation"" ініціювала проєкт "50 Canadian Fellows of Ukraine", аби розказати про цих людей та про їхні історії підтримки.

Мета проєкту — розповісти, як канадці та українська діаспора в Канаді підтримують Україну, хто ці люди, який їхній шлях, як війна вплинула на життя кожного з них. А найперше — висловити вдячність за небайдужість і стійкість.

Попри російську пропаганду, яка твердить, що світ втомився від війни, дії тих, хто підтримує Україну, демонструють зворотне. Люди, які живуть у демократичному суспільстві, розуміють: тривалий опір України потребує потужної підтримки всього світу, згуртованості та самовідданості.

 "У цій брошурі зібрані історії допомоги Україні та українцям з Канади. І кожна історія — унікальна, адже передає всі виклики й труднощі, які випали на волонтерську долю. Та попри те, ми бачимо нестримне бажання допомогти й долучитися до боротьби. Зусилля цих людей часто залишаються непоміченими, але їхній внесок у справу — неоціненний. Кожен учасник відіграє вирішальну роль у підтримці українських військових і цивільних, починаючи від збору коштів — закінчуючи надсиланням медикаментів на передову.

Ці історії надихають нас на ще активнішу боротьбу, дають розуміння, що в цей складний час українці не самі. Ми вдячні Вам за силу людської доброти та силу людського духу. Зрештою, ця брошура є свідченням стійкості українського народу та непорушних зв'язків з діаспорою не лише в Канаді, а й в усьому світі", — каже Руслан Костецький, Директор БО "Міжнародного Благодійного Фонду «UDoNation»". 

Участь у проєкті беруть волонтери, які підтримують Україну не лише від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року, а й від початку російської агресії — з 2014-го, а також відомі представники дипломатичних місій та українських організацій за кордоном. З кожним із героїв провели інтерв'ю, яке можна повністю переглянути в соцмережах "UDoNation".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: