fbpx
Сьогодні
Відео 10:59 10 Сер 2023

Резніков показав бронемашини Senator, які Канада передала ЗСУ

Фото: Рубрика

Українські військові отримали від Канади бронемашини Senator. Міністр оборони Олексій Резніков показав нові автомобілі.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на главу Міноборони в Twitter.

Резніков подякував канадським колегам Аніті Ананд та Біллу Блеру, а також народу Канади за передані броньовані машини. Він наголосив, що Канада і Україна мають однакові погляди на ситуацію на полі бою.

Сам міністр зробив тест-драйв броньовика для ЗСУ. Резніков спробував поїздити на Senator по бездоріжжю.

"Ці бронемашини допоможуть захистити наших військових під час бойових завдань і врятують тисячі життів. Адже це люди перемагають у війні", – зазначив глава Міноборони.

Довідка

Senator – високопрохідні бронемашини з 2019 року виготовляється компанією Roshel Defense Solutions. Автомобіль використовується для різних задач, зокрема для транспортування особового складу, евакуації поранених. Також на них можна встановили зброю.

Машину збудовано на шасі Ford F-550. Машина має броньовані сталевий кузов та скло, здатні витримувати постріли зі зброї 50-го калібру.

Senator також має вибухозахищений кузов, тому він може витримати підрив гранати чи міни. Шини автомобілів мають систему runflat із підкачуванням на ходу.

Броньовані автомобілі Senator APC. Фото: З відкритих джерел

Нагадаємо, Канада ще взимку оголосила про передачу Україні машин Senator.

"Senator APC це транспортні засоби захисту. І я неодноразово чула, що українські підрозділи оцінили Їхню маневровість і адаптивність. Транспортні засоби пропонують найсучасніші, найкращі у своєму класі технології, і на них можна легко встановити зброю. Ці автомобілі забезпечують безпечне перевезення персоналу та обладнання, а також медичну евакуацію. Вони обладнанні розумними технологіями, які дозволяють солдатам завчасно розпізнавати загрози, а їх броня дозволяє захистити екіпаж коли неможливо уникнути небезпеки, – зазначила міністерка Канади.

У червні стало відомо, що частину автомобілів вже доставили.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: