fbpx
Сьогодні
13:26 03 Сер 2023

МОЗ отримало портативні системи для стабілізації важкопоранених від Канади: у чому рішення

English version here

Фото: facebook.com/i.kuzin.moz

1️0️0️ портативних систем для стабілізації важкопоранених під час їх перевезення до лікарень та надання невідкладної медичної допомоги на місці виклику отримало Міністерство охорони здоров'я від уряду Канади та Канадсько-Української фундації.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Інтегровані блоки життєзабезпечення завдяки легкій вазі (18 кг) під час виїздів можна швидко переносити. Один такий апарат замінює кілька стаціонарних систем, які використовують у реанімаційних відділеннях.

Яке рішення?

"1️0️0️ портативних систем для стабілізації важкопоранених під час їх перевезення до лікарень та надання невідкладної медичної допомоги на місці виклику Міністерство охорони здоров'я України отримало від уряду Канади та Канадсько-Української фундації", – зазначив Кузін.

Як це працює?

Портативні системи будуть розподілені до:

  • стабілізаційних пунктів,
  • бригад екстреної медичної допомоги,
  • медицини катастроф.

За його словами, це дозволить забезпечити моніторинг вітальних функцій пацієнтів та надати штучну вентиляцію легень для поранених в складних умовах, підтримувати медичні показники пацієнта і запобігти ускладненням під час перевезення до медзакладів або під час медевакуації повітряним транспортом.

"Ракети нищать медичну інфраструктуру, обстрілюють цивільні об'єкти – травмовані та важкопоранені потребують невідкладної медичної допомоги, особливо під час евакуації чи перевезення з місця атаки до лікарні. Тому портативні системи життєзабезпечення вкрай необхідні на етапі невідкладної медичної допомоги і допоможуть врятувати життя постраждалих", – наголосив головний державний санітарний лікар.

Він подякував міжнародним партнерам за надійне плече підтримки та посилення українського "медичного фронту".

Нагадаємо, Канада передала українським рятувальникам 20 піротехнічних костюмів.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: