fbpx
Сьогодні
Фото 15:19 09 Вер 2023

У столиці Червоний хрест презентував книгу з першої допомоги мовою Брайля: у чому рішення

Фото: Товариство Червоного Хреста України

9 вересня, у Києві український Червоний Хрест презентував книгу з першої допомоги, яка написана мовою Брайля.

Про це пише Рубрика, посилаючись на сайт Товариство Червоного Хреста України.

У чому проблема?

З появою тисяч нині доступних аудіокниг і комп'ютерних програм, усе менше людей навчаються читати шрифтом Брайля. Однак дуже важливо, щоб громадськість звернула увагу на актуальність вивчення рельєфно-крапкового шрифту, попри сучасні цифрові засоби для відтворення інформації. 

В Україні йде війна і людям з вадами зору дуже важливо та й необхідно знати як надавати першу допомогу постраждалим. Особливо у тих регіонах, де немає доступу до соцмереж та інтернету через постійні обстріли російських загарбників.

Яке рішення?

Презентація книги відбулася в рамках Всесвітнього дня першої допомоги (World First Aid Day). Її розробники, інструктори та тренери Товариства Червоного Хреста України, впевнені, що видання важливе для людей з вадами зору, адже наразі життєвою необхідністю є вміння надавати допомогу як собі, так і тим хто поруч.

Червоний Хрест, книга першої допомоги мовою Брайля

Фото: Товариство Червоного Хреста України

Як це працює?

"Товариство Червоного Хреста України найбільший провайдер з надання тренінгів з першої допомоги в Україні. Сьогодні під час війни наші інструктори дають знання, які рятують життя. Книга з першої допомоги шрифтом Брайля, яку ми сьогодні презентуємо, є унікальним виданням, адже вона дає можливість розширити доступ дознань людям з вадами зору", зазначив Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Червоний Хрест, книга першої допомоги мовою Брайля

Фото: Товариство Червоного Хреста України

Надія Ямненко, керівник відділу першої допомоги Товариства Червоного Хреста України наголосила, що товариство Червоного Хреста України має три сертифіковані програми, а також потужний викладацький склад.

"Наші тренери й інструктори працюють у найвіддаленіших населених пунктах та містах, що знаходяться під постійними обстрілами.

Одним з наших пріоритетів є адаптація тренінгів для людей з інвалідністю, людей з вадами зору та слуху,щоб кожен вмів надавати першу допомогу", — підкреслила вона.

Червоний Хрест, книга першої допомоги мовою Брайля

Фото: Товариство Червоного Хреста України

Своєю чергою Тетяна Гоєнко, голова Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України зауважила:

"13 вересня Міжнародний День незрячих, тому досить символічно, що саме сьогодні Товариство Червоного Хреста України презентує книгу, яка допоможе вчитись та отримувати цінні знання!"

Червоний Хрест, книга першої допомоги мовою Брайля

Фото: Товариство Червоного Хреста України

А голова правління ГО Київської міської організації Українського товариства сліпих Віктор Романюк подякував всім, хто причетний до створення цієї книги та побажав подальших успіхів у розробці таких корисних видань.

Нагадаємо, що Lego запустять продаж конструктора із шрифтом Брайля, щоб допомогти дітям з порушеннями зору навчитися читати сенсорний алфавіт.

Окрім того, застосунок Lookout від Google, який створили на базі штучного інтелекту для незрячих, відтепер став доступний українською мовою.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: