fbpx
Сьогодні
16:18 06 Вер 2023

Тепер українською: у застосунку на базі ШІ для незрячих можна обрати мову - як працює це рішення

English version here

Фото: З відкритих джерел

Застосунок Lookout від Google, який створили на базі штучного інтелекту для незрячих, відтепер став доступний українською мовою.

Про це повідомили на блозі компанії, пише Рубрика.

У чому проблема?

У кожного з нас день складається із багатьох різних завдань – від сортування пошти до читання рецептів або прогулянок містом. Для майже 338 мільйонів людей у світі, які мають помірні або серйозні порушення зору, деякі з цих завдань можуть бути складними або займати багато часу.

У 2018 році компанія запустила застосунок для Android Lookout, який працює на базі штучного інтелекту, щоб допомогти людям із вадами зору легше виконувати щоденні завдання.

Проте у додатку не було можливості вибрати українську мову.

Яке рішення?

Відсьогодні, 6 вересня, Lookout зможе допомогти ще більшій кількості людей, оскільки ми розширюємо підтримку на 11 нових мов, включно з українською.

Як це працює?

У 2018 році компанія запустила застосунок для Android Lookout, який працює на базі штучного інтелекту, щоб допомогти людям із вадами зору легше виконувати щоденні завдання.

Для того, щоб скористатись додатком Lookout, треба повісити смартфон на шию чи покласти у кишеню. У камери має бути доступ до об'єктів, які треба визначити. Управляти застосунком можна за допомогою жестів на сканері відбитків пальців.

Використання застосунку українською мовою доступне у трьох різних режимах:

  • Режим тексту – використовується, коли потрібно прочитати вголос невелику кількість тексту, наприклад, при впорядкуванні електронної пошти.
застосунок для незрячих

Фото: Google Україна

Як повідомляють, режим тексту найкраще підійде, коли людині потрібно прочитати вголос невелику кількість тексту, наприклад, при сортуванні візитних карток або листів.

  • Режим документа – дозволяє зробити знімок і озвучити цілі сторінки тексту в Google-документах чи в іншому форматі.

За допомогою режиму документа можна зробити знімок та озвучити цілі сторінки тексту в текстовому форматі або в Google Документах.

  • Режим дослідження – корисний, якщо людина потрапила в незнайоме місце й хоче дізнатися, що розташоване навколо неї.
застосунок для незрячих

Фото: Google Україна

А режим дослідження використовує комп'ютерний зір для ідентифікації об'єктів навколо, що може бути особливо корисним, якщо людина потрапила в незнайоме місце й хочете знати, що саме є навколо, приміром, меблі або домашній улюбленець.

"Ми продовжуємо співпрацювати зі спільнотами сліпих та осіб з обмеженим зором, щоб зрозуміти, як зробити Lookout ще кориснішим. З моменту запуску ми мали змогу використати ці відгуки для створення додаткових режимів, які допоможуть у виконанні різноманітних завдань і покращенні дизайну застосунка", – сказано в блозі.

Також англійською доступні додаткові режими. Завантажити застосунок можна за посиланням.

Нагадаємо, для того, щоб штучний інтелект заговорив не лише українською, а і кримськотатарською, український стартап Respeecher ініціював проєкт зі збору голосів носіїв кримськотатарської мови.

Окрім того, відтепер у застосунку "Дія" за кілька кліків можна надсилати копію студентського квитка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: