fbpx
Сьогодні
10:21 07 Вер 2023

Британська розвідка: у так званій "ДНР" всеросійська ТРК розпочала мовлення

Фото: скриншот з WW.YOUTUBE.COM

Британська розвідка повідомляє, що 4 вересня Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія відкрила донецьку франшизу та розпочала мовлення на тимчасово захопленій території України у так званій "ДНР".

Про це пише Рубрика з посиланням на розвідувальний огляд Міноборони Британії від 7 вересня

"Мешканці підконтрольної Росії частини Донецької області в Україні тепер отримують російськомовні місцеві випуски новин від однієї з найбільших російських телерадіоорганізацій", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що місцеві випуски новин надаються російським телеканалом "Россия 1" і представляють російський погляд на війну.

Розвідка підкреслює, що це є частиною більш широких зусиль росії, спрямованих на встановлення тривалого контролю над цим регіоном.

До 2014 року на нині окупованих територіях вільно транслювалися російськомовні теле- і радіостанції, що базуються в Україні.

Підконтрольні так званому уряду "ДНР" та орієнтовані на нього мовники також ретранслювали російські загальнонаціональні програми новин у рамках пропагандистської кампанії, але не надавали регіональних випусків.

Розвідка зазначає, що організація мовлення ВДТРК у Донецьку тривала понад рік − це майже напевно було пов'язан з відмовою від роботи підготовлених місцевих технічних фахівців.

Ті, хто симпатизує "ДНР" і має необхідні навички, ймовірно, були завезені з Криму, Луганська та інших регіонів.

Британська розвідка підкреслює, що, попри те, що українське мовлення заблоковане в ефірі, воно все ще доступне широкій аудиторії через Інтернет − зокрема, люди використовують VPN або інші технології активного обходу російських обмежень.

Також підкреслюється, що мобільні телефони, підключені до українських провайдерів, найімовірніше, не мають обмежень.

Довідка

Раніше британська розвідка повідомила, що у навчальну програму російських школярів додали нові розділи, пов'язані з воєнною підготовкою, кремлівським баченням історії та пропагандою про попередні роки російської агресії і "спецоперацію" проти України.

Перед цим розвідка Британії прокоментувала російські "вибори" в окупованих частинах України.

Зауважимо, що росія завезла на тимчасово окуповану територію Луганської області понад 750 тисяч пропагандистських книг для школярів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: