fbpx
Сьогодні
13:37 29 Сер 2023

кремль затвердив новий етап інформаційної війни проти України: що відомо

Фото Reuters

Українська розвідка повідомила, що влада рф затвердила тематику нового етапу інформаційної війни проти України. Зокрема просуватимуть наративи про масову мобілізацію та тотальну корупцію в Україні, а також про неуспішність контрнаступу ЗСУ і зневіру західних партнерів.

Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України, пише Рубрика.

За даними розвідки, 25 серпня в адміністрації володимира путіна відбулася нарада щодо чергового етапу інформаційної війни в українському та світовому медіапросторах. У ній взяли участь перший заступник керівника адміністрації путіна Сергій Кирієнко, кремлівські "технологи" та представники пропагандистських медіаресурсів.

Темою наради було затвердження конкретних наративів, які мають дискредитувати Україну та вплинути на її партнерів у світі.

Так, за інформацією розвідки, у кремлі визначили, що найближчим часом російська система дезінформації зосередиться на використанні таких тем та наративів:

  • "масова мобілізація" (нібито мобілізації підлягатимуть усі без винятку українці, незалежно від статі, віку, стану здоров'я, і навіть неповнолітні);
  • "зневіра українських партнерів у можливості перемоги" (уявні домовленості про "мир в обмін на території", фейкові політичні угоди, зокрема "таємна домовленість" київського мера Віталія Кличка з представниками Республіканської партії США щодо підтримки його на майбутніх виборах президента України);
  • "український контрнаступ не має успіхів" (збільшення кількості поховань українських військових, нібито відсутність успіхів на фронті при великих втратах, пошук винних у "провалах" заради дискредитації українських воєначальників та чиновників);
  • "тотальна корупція" (ніби держава не бореться з корупцією, бюджет розкрадається, закупівлі не проводяться, а корупціонери не отримують покарання);
  • "прекрасне" життя на окупованих територіях (начебто високі зарплати, низькі ціни, забезпечення всім необхідним, розвиток інфраструктури, відбудова зруйнованого житла, "вільні" вибори, "Україна відмовляється від окупованих територій", українська влада начебто "здає2 Куп'янськ).

Українська розвідка закликає громадян дотримуватися інформаційної гігієни та довіряти лише офіційним джерелам інформації, щоб не піддаватися російській пропаганді.

Як зазначалось, основні завдання російської пропаганди на нинішньому етапі зводяться до того, щоб зруйнувати внутрішню єдність українського суспільства та підірвати довіру між Україною та її партнерами.

Нагадаємо, розвідка Британії заявила, що VPN заважає кремлю контролювати російське інфополе.

Також ми повідомляли, що у популярних відеоіграх та дискусійних групах російська федерація поширює пропаганду щодо війни проти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: