fbpx
Сьогодні
10:35 26 Сер 2023

Скорочення шляху до перемоги: Наєв прокоментував надання винищувачів F-16 Україні

Фото: facebook Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

В Україні відбудеться збільшення авіаційного парку Повітряних Сил ЗСУ за рахунок F-16, і це пришвидшить нашу перемогу над російськими окупантами.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву Командувача Об'єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергія Наєва у Фейсбуці.

Керманич Об'єднаних Сил зазначив, що партнери передають Україні дуже багато озброєння та боєприпасів.

"Але, коли збільшуються потужності повітряної складової – це додає нам упевненості у швидкому наближенні довгоочікуваної перемоги.

Розвиток авіаційного парку Повітряних Сил Збройних Сил України за рахунок F-16, чи, може, інших літальних апаратів – це теж скорочення шляху до перемоги.

Ми щиро дякуємо нашим партнерам і розуміємо, що тільки в єдності нашій, наших партнерів і усього українського народу запорука наших спільних дій та здобуття перемоги над ворогом", підкреслив Наєв.

Що відомо про винищувачі F-16 для України?

Нещодавно США схвалили передачу Україні винищувачів F-16 з Данії та Нідерландів. Радник президента Штатів з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Україна отримає літаки після завершення навчання пілотів.

У Нідерландах та Данії 20 серпня було досягнуто домовленості про передачу Україні літаків F-16 після навчання українських пілотів.

Зокрема, Україна отримає від Нідерландів 42 американських винищувачів F-16, а від Данії – 19 літаків. Навчання українських пілотів розпочнеться якомога скоріше.

Раніше Ігнат повідомляв, що Україні необхідно близько 128 літаків для отримання переваги в небі та заміни старого авіапарку.

Як відомо, Сполучені Штати найближчим часом долучаться до програми навчання українських льотчиків на винищувачах F-16.

Окрім того, Португалія висловила готовність долучитися до навчання українських пілотів та інженерів на бойових літаках F-16.

 Греція також згодилася тренувати  українських пілотів на винищувачах F-16.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: