fbpx
Сьогодні
Відео 16:31 23 Сер 2023

Біля Зміїного під час бою українським бійцям вдалося з катера підбити російський винищувач, - ГУР

English version here

Фото: Скріншот з відео

Поблизу Зміїного у Чорному морі нещодавно Сили оборони атакували російський літак, коли той намагався знищити український катер біля острова.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Як зазначили у відомстві, літак окупантів зазнав пошкоджень.

"Сили безпеки й оборони України завдали удару по ворожому літаку в Чорному морі. У територіальних водах України поблизу острова Зміїний, в районі так званих "вишок Бойка", відбулося зіткнення російського військового літака та українських бойових катерів", написала у повідомленні розвідка.

Як зазначають, ворожий літак окупантів спробував атакувати військові судна Сил безпеки та оборони України. Однак він отримав відповідь.

"Ворожа пропаганда поширила фейк про нібито ураження та затоплення українського катера. Насправді російська ракета впала у воду та продовжила рух на зустріч із крейсером "Москва" – жодної шкоди українським військовим завдано не було.

У відповідь на спробу атаки українські військовослужбовці завдали удару по літаку окупантів. Випущена з бойового катера України ракета пошкодила російський борт, який був вимушений одразу ж залишити місце події та летіти у напрямку найближчого аеродрому", підкреслили розвідники.

Нагадаємо, що 22 серпня Міністерство оборони рф заявило про "знищення літаком ПКС Росії в Чорному морі, на схід від острова Зміїний, швидкохідного військового катера Willard Sea Force виробництва США з десантною групою ЗСУ на борту". Навіть оприлюднили відео.

Міноборони рф підкреслило, що "швидкісна надводна ціль активно маневрувала, намагалася ухилитися від вогню винищувача, проте її було успішно уражено з авіаційної гармати".

Однак у коментарі CNN неназваний представник Військово-морських сил ЗСУ сказав, що подібного інциденту у ВМС України не було і втрат серед особового складу ВМС немає.

Як писала Рубрика, за даними Генштабу, українські Сили оборони приземлили з початку повномасштабного вторгення вже 315 російських літаків. Окрім того, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить 258 820 військових.

Відмітимо, що 17 серпня, українські захисники також знищили російський вертоліт Ка-52 на Бахмутському напрямку.

Окрім того, представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов підтвердив, що українські розвідники виманили в Україну російський вертоліт Мі-8 разом із пілотом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: