fbpx
Сьогодні
09:59 14 Сер 2023

За минулий тиждень воїни ЗСУ звільнили 3 кв. км на Бахмутському напрямку

English version here

Військові Збройних сил України звільнили 3 кв. км на Бахмутському напрямку за минулий тиждень.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву заступниці міністра оборони Ганни Маляр на брифінгу.

Маляр підкреслила, що схід залишається епіцентром бойових дій. За її словами, росіяни обрали саме схід основним напрямком наступу.

"І з початку 2023 року по декількох напрямках саме на сході ворог намагається рухатися повномасштабним наступом. Але якщо аналізувати із січня, а сьогодні вже серпень, то ми з вами бачимо, що на жоден сантиметр ворог там не просунувся. Це насправді дуже важкі бої. ЗСУ застосовують там всі свої уміння для того, щоб ворога зупиняти", – розповіла вона.

Заступниця міністра оборони зазначила, що минулого тижня і кінця позаминулого окупанти активізувалися саме на Куп'янському та Лиманському напрямках. За її словами, це була реакція на наше успішне просування на Бахмутському напрямку по південномому флангу.

Маляр пояснила, що ворогу важливо було відволікати наші сили на інших напрямках та ускладнювати ситуацію, щоб ми не могли концентрувати сили для наступу на Бахмутському напрямку.

"І за ці вже півтора тижня такого наступу наші ЗСУ відчутно знищили потужності ворога і на Лиманському, і на Куп'янському напрямку. Якщо проаналізувати кількість обстрілів там, то на перший погляд здається, що вона минулого тижня зменшилася. Але насправді це не говорить, що ворог відступив від своїх планів. Це говорить про те, що ми відчутно послабили його наступальний потенціал", – сказала вона.

Заступниця міністра оборони зазначила, що на Бахмутському напрямку загарбники намагалися повернути втрачені позиції в районах західніше Кліщіївки, Андріївки й Курдюмівки. Там і точилися основні бої минулого тижня.

Що стосується Авдіївського й Мар'їнського напрямку, то там дуже складна ситуація. Ворог намагається взяти Мар'їнку під контроль, а Авдіївку оточити. Наші воїни там мужньо боронять ці напрямки ще з літа минулого року. Ситуація там вкрай складна.

До того ж, ворог намагається повернути втрачене положення у районі звільненого Старомайорського. Тому там теж ситуація напружена.

Зазначимо, що за даними Інституту вивчення війни, українські бійці продовжують розвивати успіх на півдні країни. При цьому окупанти не припиняють штурмових дій у районах Куп'янська та Сватового, де йдуть важкі бої.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ?

Українські військові вже близько двох місяців ведуть контрнаступ на фронті в Україні. За цей час вдалося звільнити кілька населених пунктів у Донецькій та Запорізькій областях та частину території, які були окуповані з 2014 року.

Так, 3 серпня, очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що підрозділи однієї з бригад Нацгвардії просунулися майже на 650 метрів углиб оборони ворога на Мелітопольському напрямку.

Зауважимо, що українські військові продовжують наступати на півдні країні. За словами Ганни Маляр Сили оборони подекуди вже прорвали першу лінію оборони й зараз перейшли на проміжну.

Окрім того, на Таврійському напрямку війська Збройних сил України вже зайшли на першу лінію оборони російських загарбників.

Також на Мелітопольському напрямку українські війська просунулися на сотні метрів.

До того ж, як уточнюють в Інституті вивчення війни, удари ЗСУ по критичних російських об'єктах наземних комунікацій, зокрема по мостах в окупованому Криму, є частиною кампанії ЗСУ з перехоплення, спрямованої на створення умов для майбутніх етапів контрнаступу.

Сьогодні, 14 серпня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що військові Сил оборони України мають певний успіх в Урожайному на південному напрямку.

За даними Генштабу ЗСУ, на фронті протягом минулої доби відбулося понад 33 бойових зіткнень.

росія у загарбницькій війні проти України продовжує зазнавати втрат. Українські захисники ліквідували 254 380 окупантів, 4 306 ворожих танків, 5 099 артилерійських систем та 4 213 БПЛА.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: