fbpx
Сьогодні
15:58 08 Сер 2023

Кузьмін: на Таврійському напрямку ЗСУ зайшли на першу лінію оборони росіян

English version here

Фото: Getty Images

На Таврійському напрямку війська Збройних сил України вже зайшли на першу лінію оборони російських загарбників.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заступника командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" зі стратегічних комунікацій Сергія Кузьміна в ефірі телемарафону.

"Ми вже зайшли на першу лінію окупантів. Вона дуже складна, але наші військові продавлюють її, ми рухаємося вперед. Цей рух дещо уповільнений мінними загородженнями та нестачею у нас авіації", – розповів Кузьмін.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ?

Українські військові вже близько двох місяців ведуть контрнаступ на фронті в Україні. За цей час вдалося звільнити кілька населених пунктів у Донецькій та Запорізькій областях та частину території, які були окуповані з 2014 року.

Як писала Рубрика, російські окупанти намагаються повернути свої втрачені позиції на Шахтарському напрямку. При цьому Сили оборони продовжують стримувати спроби загарбників наступати.

Окрім того, 3 серпня, очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що підрозділи однієї з бригад Нацгвардії просунулися майже на 650 метрів углиб оборони ворога на Мелітопольському напрямку.

Своєю чергою, в ISW зазначили, що окупанти наступають на рубежі Куп'янськ – Сватове – Кремінна, а також у районі Бахмута, на рубежі Авдіївка – Донецьк.

Керівниця Об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що  на південному фронті ворог втрачає кількісну позицію по артилерійських обстрілах, окрім того починає втрачати і територіальну.

Зауважимо, що українські військові продовжують наступати на півдні країні. За словами Ганни Маляр Сили оборони подекуди вже прорвали першу лінію оборони й зараз перейшли на проміжну.

"Наші війська на півдні подекуди вже прорвали першу лінію оборони та перейшли на проміжну. І там вони стикаються з тим, що ворог на основних, ключових панівних висотах фактично збудував інженерні укріплення. Це, безумовно, ускладнює рух наших військ та самі бойові дії", – розповіла вона.

Маляр зазначила, що зараз окупанти перекидають свої резерви як на південний, так і східний напрямок. Здебільшого це професійні солдати.

При цьому, як уточнюють в Інституті вивчення війни, удари ЗСУ по критичних російських об'єктах наземних комунікацій, зокрема по мостах в окупованому Криму, є частиною кампанії ЗСУ з перехоплення, спрямованої на створення умов для майбутніх етапів контрнаступу.

Як заявив глава держави Володимир Зеленський, з початку російської агресії   українські воїни знищили понад 5,5 тисячі повітряних цілей ворога.

Зауважимо, що на Мелітопольському напрямку українські війська просунулися на сотні метрів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: