fbpx
Сьогодні
16:59 04 Сер 2023

Авіакатастрофа у Броварах: арештовано чиновників ДСНС

Печерський райсуд Києва 4 серпня призначив два місяці тримання під вартою начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС Івану Коробці та двом іншим посадовцям ДСНС у справі про падіння гелікоптера у Броварах.

Про це повідомляє Суспільне, пише Рубрика.

Посадовцям ДСНС напередодні, 3 серпня, ДБР повідомило про підозру у порушенні правил безпеки польотів гелікоптера, що призвело до загибелі людей, і службову недбалість. За даними слідства, вони не перенесли політ делегації МВС через несприятливу погоду, гелікоптер не був призначений для здійснення таких польотів, а екіпаж не мав відповідних допусків до польотів у складних метеоумовах та необхідних сертифікатів.

Начальник Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС Іван Коробка у коментарі журналістам сказав, що з рішенням судді не погоджується і оскаржуватиме його. За його словами, всі його посадові дії і рішення під час виконання польоту гелікоптера з керівництвом МВС на борту відбувалися згідно з "керівними документами", а рівень екіпажу дозволяв перевозити керівний склад.

"Мене звинувачують у безпідставному прийнятті рішень на виконання польоту, внаслідок якого сталася катастрофа. Я з цим не згоден. Екіпаж був допущений до виконання польотів в складних метеорологічних умовах, він був допущений до перевезення керівного складу. Немає нельотної погоди, є умови, за яких екіпаж повинен виконувати польоти. Погода була льотна", – сказав він.

Крім того, суд обрав два місяці під вартою без права на заставу для посадовця ДСНС Андрія Дворника. Його підозрюють у порушенні правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей.

Також два місяці тримання під вартою без права застави обрали для посадовця ДСНС Олега Іванова. У коментарі журналістам він також сказав, що з рішенням не згоден і подаватиме апеляцію. На запитання, чому не скасували політ, він відповів:

"Це не мій рівень".

За його словами, рішення про політ мав ухвалювати міністр.

В.о. командира частини Володимир Леонов та його адвокат відмовилися коментувати рішення суду.

Авіакатастрофа у Броварах

18 січня в Броварах на дитячий садок впав вертоліт Super Puma. На його борту знаходилося керівництво МВС у кількості 9 осіб, включаючи міністра Дениса Монастирського та його першого заступника Євгена Єніна. Загинули всі, хто був у гелікоптері, включаючи пілотів. Загалом повідомлялося про 14 загиблих та 25 поранених.

Також загинули п'ятеро жителів міста Бровари, які опинилися в момент аварії поблизу дитсадка.

У Кабміні відразу доручили створити спеціальну робочу групу, яка взяла на контроль розслідування падіння вертольота у Броварах. А в СБУ назвали кілька версій трагедії: порушення правил польоту, технічна несправність вертольота або навмисні дії щодо знищення транспортного засобу. Після трагедії в Броварах міністрам заборонили літати вертольотами. Поки що їм дозволено пересуватися лише на автомобілях.

Нагадаємо, Рубрика повідомляла, як прощалися з загиблими у Броварах керівниками МВС, екіпажем гвинтокрила та жертвами трагедії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: