fbpx
Сьогодні
16:16 04 Сер 2023

Зеленський провів тригодинну Ставку: обговорення "зернового коридора" та роботи ВПК

У п'ятницю, 4 серпня, на Ставці верховного головнокомандувача предметом обговорення  стали продовження дії "зернового коридору" та розвиток військово-промислового комплексу. Розглядались питання щодо застосування високоточної зброї.

Про це розповів президент Володимир Зеленський, пише Рубрика.

"Напружена тригодинна Ставка. Багато питань, що потребували особливої уваги", – написав президент у своєму телеграмі.

Так, учасники Ставки розглянули питання продовження дії "зернового коридору".

"Доповіді віце-прем'єра Кубракова, міністра Кулеби, командувача Неїжпапи та наших розвідок. Розуміємо відповідальність перед світом. Залучаємо максимальну кількість країн регіону для забезпечення глобальної продовольчої стабільності", – повідомив Зеленський.

Окрім того, зазначив Зеленський, за результатами обговорення розвитку військово-промислового комплексу буде максимально спрощено процедури його роботи.

"Розвиток ВПК. Доповідь міністра Камишіна. Максимально спрощуємо процедури для наших оборонних підприємств, щоб вони займалися зброєю, снарядами, а не паперами", – написав глава держави.

Зеленський повідомив, що на Ставці було проаналізовано застосування високоточної зброї.

"Зараз не час для озвучування деталей. Але результатами задоволені", – підкреслив він.

Також президент повідомив, що було заслухано доповіді військового керівництва, головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та командувача Сухопутних військ Олександра Сирського.

Довідка

Підсумки Ставки прокоментував також Секретар РНБО Олексій Данілов.

За його словами, постачання зерна світу було одним із ключових питань.

Данілов наголосив, що з Росією не було ніякої "угоди", були домовленості з ООН, яка безпосередньо, згідно зі своїм уставом, відповідає за певні процеси, і були певні угоди з Туреччиною, яка має теж вихід у Чорне море.

"Звідки виходила Росія – нам то по цимбалах, тому що ми з ними ніяких відносин з цього приводу не мали. Ми будемо робити те, що вважаємо за необхідне, будемо рухати кораблі з зерном туди, куди вважаємо за потрібне, і ні в кого питати дозволу не збираємось", – зазначив він.

Також  Данілов зауважив:

"Те, що країна терорист на сьогоднішній день тероризує не тільки нашу країну, а й увесь світ, це більше питання до світу: до якої межі вони будуть терпіти ці витребеньки, які робить РФ. Чи то залітаючи на територію країни НАТО, Польщі, спільно з білорусами, чи атакуючи порти Ізмаїла, які знаходяться фактично на кордоні Румунії (так само країни НАТО). Коли в них терпець урветься, нам складно сказати, але ми точно будемо робити все від нас залежне, щоб наша їжа була доступна світу".

Нагадаємо, 27 липня, президент України Володимир Зеленський провів виїзну Ставку Верховного головнокомандувача у Дніпрі, у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: