fbpx
Сьогодні
Відео 10:10 18 Лип 2023

В Іспанії завершили навчання українські прикордонники-кінологи

English version here

Фото: Скріншот з відео

В Іспанії завершилися 5-місячні навчання прикордонників-кінологів з України

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук Держприкордонслужби.

Як повідомляють прикордонники, шестеро кінологів ДПСУ інтенсивно переймали досвід європейських колег.

Основна мета курсу полягала у навчанні боротьбі з незаконним обігом зброї. На цей час курси вже завершилися й прикордонники отримали відповідні сертифікати.

"Зовсім скоро військовослужбовці повернуться до України не лише з багажем знань, а ще й з чотирилапими помічниками, з якими проходили навчання", розповіли у ДПСУ.

Відмітимо, що на сьогодні, під час війни, службові собаки допомагають у розмінуванні, евакуації, інспектують вулиці, а ще займаються психологічною допомогою. Саме у Національній поліції Київщини працює єдина в Україні собака емоційної підтримки.

Нагадаємо, за сприяння фонду Говарда Баффета поліція Київщини отримала 11 службових собак, які пройшли тренування у Нідерландах.

Правоохоронці зможуть з допомогою чотирилапих помічників виявляти незаконне переміщення, зберігання вибухових речовин, зброї та боєприпасів, а також допомагати в розмінуванні.

Окрім того, також Рубрика розповіла історію порятунку службових собак, яких евакуювали з Луганщини гвардійці-кінологи з тимчасово окупованого Рубіжного розповіли у Національній гвардії України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: