fbpx
Сьогодні
Фото 16:29 01 Кві 2023

Помічники для Патрона: до України прибули з Нідерландів 11 собак-саперів

English version here

Завдяки зусиллям благодійного фонду Говарда Баффета до Кінологічного центру поліції Київщини прибули 11 службових собак. Правоохоронці зможуть з допомогою чотирилапих помічників виявляти незаконне переміщення, зберігання вибухових речовин, зброї та боєприпасів, а також допомагати в розмінуванні.

Про це повідомляє поліція Київської області у Facebook, пише Рубрика.

Як розповіли поліціянти, вони отримали німецьких та бельгійських вівчарок малинуа.

У поліції повідомили, що всі тварини пройшли початковий курс навчання у Нідерландах. Там їх підготували до виявлення вибухових речовин та зброї.

собаки-сапери поліція

Фото: Поліція Київської області

Очільник поліції Київської області Андрій Нєбітов підкреслив, що з минулого року правоохоронці тісно співпрацюють з провідними кінологічними центрами Європи. Ця співпраця стала можливою завдяки підтримці фонду Говарда Баффета.

собаки-сапери поліція

Фото: Поліція Київської області

Після проходження навчання ці вівчарки будуть задіяні у спеціальних операціях поліції в Київській області та на прифронтових територіях.

Вони нададуть допомогу силовим структурам у виявленні незаконного переміщення та зберігання вибухових речовин, а також зброї та боєприпасів, а також допоможуть у розмінуванні.

собаки-сапери поліція

Фото: Поліція Київської області

Нагадаємо, нещодавно Рубрика розповіла історію порятунку службових собак, яких евакуювали з Луганщини гвардійці-кінологи з тимчасово окупованого Рубіжного розповіли у Національній гвардії України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: