fbpx
Сьогодні
13:48 24 Гру 2022

Нагороду у вигляді медалі за розшук дитини отримала нацгвардійська вівчарка Ніка

Фото: Національна гвардія України

Медаль "За віддану службу" III ступеня вручили службовій вівчарці Ніці, яка служить у Національної гвардії, після того, як вона розшукала дитину.

Про це повідомляє пресслужба Національної гвардії України.

У Нацгвардії розповіли, що чотирилапу помічницю нагородили відзнакою за успішний розшук хлопчика. Він відійшов  від свого села та заблукав у Горохівському районі на Волині.

Того ранку пошуковцю довелося йти за Нікою по сліду близько 8 кілометрів, розповідає гвардієць-кінолог Денис. Собака взяла слід одразу, однак не все йшло за планом, зізнається військовий.

службова собака, нацгвардія

Фото: Національна гвардія України

"У процесі пошуку виникли труднощі, бо хлопчик частину шляху йшов по залізничній колії, на якій запах погано зберігається і слід губиться. Врешті собака таки знайшла хлопчика, наляканого і змерзлого, в очереті біля озера", повідомив нацгвардієць.

Військовий також зізнався, що історія його знайомства з Нікою – це дружба з першого погляду.

Ще сім років тому, коли Денис служив у роті з конвоювання до нього підвели молоду службову вівчарку. Собака одразу поклала мордочку йому на коліна.

Як розповідають у Нацгвардії, Денис у ту мить вирішив перекваліфікуватися, щоб стати кінологом. Для цього йому довелося пройти відповідне навчання. Це було ще у 2015 році. З того часу Денис і чотирилапа нацгвардійка служать разом.

У Нацгвардії наголосили, що Ніка спеціалізується на розшуку людей і патрулюванні. У відомстві визнають, що ця собака – одна з найбільш досвідчених у кінологічному взводі волинських гвардійців.

"Собаки, як і люди, мають різні типи темпераменту. Ніка – сангвінік. Вона врівноважена, життєрадісна і товариська", – повідомив Денис про свою чотирилапу подружку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: