fbpx
Сьогодні
Фото 12:32 19 Бер 2023

Нацгвардійці розповіли про порятунок службових собак з Рубіжного на Луганщині

Фото: Національна гвардія України

Історію порятунку службових собак, яких евакуювали з Луганщини гвардійці-кінологи з тимчасово окупованого Рубіжного розповіли у Національній гвардії України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Нацгвардії.

У дописі розповідають, що начальник кінологічної служби, на ім'я Вадим навчає службових собак з 2005 року. З 2020-го – служить у 15-му Слов'янському полку Національної гвардії.

На цей час Вадим займається відбором службових собак для кінологічної служби 15-го Слов'янського полку, який проходить у кілька етапів, і включає оцінку якостей тварин та їхніх здібностей до роботи в кінологічних підрозділах.

Тоді ж разом з іншими військовими він воював за Рубіжне, Кремінну, Сєвєродонецьк, Лиман та інші населені пункти.

На початку повномасштабного вторгнення рф начальник кінологічної служби перебував у Рубіжному.

Фото: Національна гвардія України

"Ми з першого дня почали діяти у складі розвідки, і боролися з диверсійно-розвідувальними групами противника, які намагалися діяти у нас в тилу", – згадує військовий.

Зі слів нацгвардійця, було складно, адже він відповідав як за життя свого особового складу, так і за службових собак, які на той момент залишалися у вольєрах.

Під час артилерійського обстрілу бійці втратили двох службових чотириногих помічників. Оперативна ситуація на Луганщині тоді погіршувалася щодня.

Фото: Національна гвардія України

"Прийняли рішення евакуювати всіх наших чотирилапих побратимів, які лишилися живими, до безпечного місця, бо настільки інтенсивні бойові дії, жахливі обстріли не дозволяли їх ефективно застосовувати", – розповів Вадим.

На цей час службових собак повернули до Слов'янська, аби відновити боєздатність тварин. Зараз їх знову залучають до стабілізаційних заходів, розшуку людей, які зазнали поранень або були заблоковані у завалах, вибухівки та зброї.

Нацгвардієць також повернувся до роботи зі службовими собаками. Він бере участь у спеціальній професійній підготовці для кінологів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: