fbpx
Сьогодні
10:28 12 Лип 2023

У британській розвідці підтвердили усунення російського генерала Суровікіна

Фото: Ріа Новості

Після так званого бунту засновника пвк "вагнер" євгена пригожина ряд російських генералів зник із публічного простору. Мова йде також і про генерала Сергія Суровікіна, замість нього показують його заступника.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міністерства оборони Великої Британії станом на 12 липня.

Як зазначили британські аналітики, 10 липня 2023 року начальник Генштабу рф генерал Валерій Герасимов вперше виступив на телебаченні після невдалого заколоту "Вагнера" 24 червня 2023 року.

По відеозв'язку з Герасимовим був проведений інструктаж керівника штабу Повітряно-космічних сил рф генерал-полковника Віктора Афзалова. Афзалов перебуває на посаді не менше чотирьох років. Проте, ймовірно, що це його перша публічна поява з Герасимовим.

"Підвищення суспільного авторитету Афзалова, у той час як місцеперебування Суровікіна залишається незрозумілим, надає додаткової ваги гіпотезі про те, що Суровікін був усунений після заколоту", вважають у британській розвідці.

Раніше у британській розвідці повідомляли, що після збройного заколоту євгена пригожина та групи "Вагнер", генерали Сергій Суровікін й Юнус-бек Євкуров не з'являються на публіці: це свідчить про ознаку розколу в російській системі національної безпеки.

Що сталося з пвк "вагнер"

23 червня, пригожин заявив, що російська армія атакувала тилові позиції "Вагнера", через що загинула "величезна кількість солдатів". У відповідь він оголосив "похід" до Ростова-на-Дону, а потім на москву, щоб "розібратися з беззаконням в армії" та Шойгу.

Зрештою під вечір 24 червня у самопроголошеного президента білорусі олександра лукашенка заявили, що власник пвк "Вагнер" у розмові з Лукашенком погодився зупинити рух найманців на території рф.

У кремлі заявили, що кримінальну справу стосовно євгена пригожина припинять, він "піде до Білорусі". А "вагнерівців" влада не переслідуватиме за спробу заколоту. Гарантією того, що пригожин зможе піти до Білорусі, "є слово президента росії".

Окрім того, путін вкотре назвав справжнім ворогом Україну і запропонував "вагнерівцям" 3 варіанти дій:

  • продовжувати "служити росії", підписавши контракт з Міноборони чи іншими російськими спецслужбами,
  • вийти у відставку і поїхати додому,
  • поїхати до білорусі.

Як Рубрика писала, 1 липня у рф запустили кампанію проти вагнерівців. В ефірі російського пропагандистського "Первого канала" повідомили про неефективність пвк "вагнер" порівняно з вояками рф.

4 липня повідомлялось, що пригожин особисто прибув до Петербурга, де йому повернули вилучену під час обшуків зброю.

Прессекретар російського диктатора дмитро пєсков підтвердив зустріч путіна з пригожиним після заколоту.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: