fbpx
Сьогодні
17:42 10 Лип 2023

У кремлі розповіли про деталі зустрічі путіна та ватажка вагнерівців після заколоту

Прессекретар президента рф дмитро пєсков підтвердив зустріч глави кремля володимира путіна з засновником ПВК "Вагнер" євгеном пригожиним після заколоту, яка тривала майже 3 години.

Про це пише Рубрика з посиланням на російське пропагандистське інформагентство "ТАСС".

"Президент мав таку зустріч (з Пригожиним – ред.) Він запросив на неї 35 осіб – усіх командирів загонів і керівництво компанії, включно з самим Пригожиним. Ця зустріч відбулася в Кремлі 29 червня. Тривала вона майже 3 години", – повідомив пєсков.

За словами пєскова, на зустрічі путін дав оцінку дій ПВК "Вагнер" на фронті, а також щодо заколоту.

Як твердить пєсков, російський диктатор вислухав пояснення командирів ПВК "Вагнер" і запропонував їм "варіанти працевлаштування та бойового застосування".

У свою чергу вагнерівці начебто виклали путіну свою версію подій та наголосили, що "є переконаними прихильниками і солдатами глави держави".

Перед цим французьке виданння Libération з посиланням на джерела в західній розвідці повідомило, що пригожин перебуває в москві і 1 липня зустрічався з російським диктатором володимиром путіним.

Довідка

23 червня, пригожин заявив, що російська армія атакувала тилові позиції "Вагнера", через що загинула "величезна кількість солдатів". У відповідь він оголосив "похід" до Ростова-на-Дону, а потім на москву, щоб "розібратися з беззаконням в армії" та Шойгу.

Зрештою під вечір 24 червня у самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка заявили, що власник пвк "Вагнер" у розмові з Лукашенком погодився зупинити рух найманців на території рф.

У кремлі заявили, що кримінальну справу стосовно євгена пригожина припинять, він "піде до Білорусі". А "вагнерівців" влада не переслідуватиме за спробу заколоту. Гарантією того, що пригожин зможе піти до Білорусі, "є слово президента росії".

Окрім того, путін вкотре назвав справжнім ворогом Україну і запропонував "вагнерівцям" 3 варіанти дій:

  • продовжувати "служити росії", підписавши контракт з Міноборони чи іншими російськими спецслужбами,
  • вийти у відставку і поїхати додому,
  • поїхати до Білорусі.

Як Рубрика писала, 1 липня у рф запустили кампанію проти вагнерівців. В ефірі російського пропагандистського "Первого канала" повідомили про неефективність пвк "вагнер" порівняно з вояками рф.

Після заколоту і розмови з самопроголошений президентом білорусі пригожин заявив, що його найманці повертаються у польові табори. Кримінальну справу проти пригожина в рф побіцяли закрити, а він мав "піти в Білорусь".

27 червня бізнес-джет Пригожина прилетів із російського міста Ростов-на-Дону до білорусі, ще один літак прилетів туди із Санкт-Петербурга. В той самий день лукашенко стверджував, що пригожин перебуває в білорусі.

4 липня повідомлялось, що пригожин особисто прибув до Петербурга, де йому повернули вилучену під час обшуків зброю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: