fbpx
Сьогодні
09:58 09 Лип 2023

В ISW вважають, що за 500 днів війни росія не досягла жодної поставленої цілі в Україні

Російська федерація за 500 днів повномасштабного вторгнення не змогла досягти в Україні жодної запланованої цілі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики нагадали, що 500 днів тому росія розпочала неспровоковану загарбницьку війну проти України.

Тоді російські військові заявили, що мають намір взяти Київ протягом трьох днів. Проте не змогли досягти жодної з намічених цілей в Україні.

"Рішучий і вмілий опір українців зупинив численні російські наступи, в тому числі на Київ, та звільнив Сумську і Чернігівську області, а також частини Харківської, Миколаївської і Херсонської областей, які були тимчасово захоплені російськими військами.

Українські війська забезпечили ініціативу та проводять контрнаступальні операції вздовж більшої частини фронту тоді, як російські війська майже повністю зосереджені на спробах утримати українські землі, які вони все ще контролюють", підкреслили в Інституті вивчення війни.

В ISW також зазначили, що завдяки допомозі Заходу Україна забезпечила свою незалежність. Однак перед нею стоїть критично важливе завдання звільнення стратегічно важливих територій, які все ще перебувають під контролем рф.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного російського вторгнення майже 50 тисяч українських воїнів відзначені державними нагородами, серед них 298 захисникам і захисницям присвоєно звання Героя України.

Як писала Рубрика, минулої доби, 8 липня, між українськими Силами оборони та російськими агресорами відбулося понад 30 бойових зіткнень на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Окрім того, минулої доби українські Сили оборони ліквідували близько 600 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу понад 234 тисячі вояк.

Відмітимо, в українській розвідці попередили, що рф продовжує завозити додаткові міни та вибухівки на ЗАЕС. На територію підприємства доставляються міни та вибухові речовини.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: