fbpx
Сьогодні
Фото 13:46 02 Лип 2023

Підіймаю прапор за Україну в НАТО: спортсмени-бігуни доставлять стяг з Бахмута на саміт Альянсу у Вільнюсі

English version here

Фото: Державна прикордонна служба України

Учасників ультрамарафону, які доставляють український прапор з Бахмута на саміт НАТО у Вільнюсі, зустріли на українсько-польському кордоні прикордонники.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Як повідомляють, у пункті пропуску "Устилуг" учасники марафону "Підіймаю прапор за Україну в НАТО" передали український стяг литовським спортсменам.

Це відбулось у рамках ультрамарафону, який 25 червня стартував у Києві.

Бігуни НАТО прапор з Бахмута

Фото: Державна прикордонна служба України

Спортсмени долали маршрут з прапором України, який отримали від українських військових з Бахмута. Зокрема, маршрут пролягав через Київщину, Житомирщину, Рівненщину та Волинь.

Бігуни НАТО прапор з Бахмута

Фото: Державна прикордонна служба України

Біля пункту пропуску "Устилуг" команда українських бігунів передала стяг друзям з Литви. А вже вони доставлять український прапор до Вільнюса, де планують його підняти до саміту країн НАТО, який має розпочатися 11 липня.

Бігуни Нато прапор з Бахмута

Фото: Державна прикордонна служба України

"Цією акцією ми хочемо привернути увагу світової спільноти до війни в Україні і наблизити її можливість стати 33-м членом Північноатлантичного альянсу НАТО.

У Литві люди повісять українські прапори на будинки, на балкони, на мости, коли відбуватиметься саміт НАТО, щоб всі делегації бачили прапори по всіх дорогах, де вони їхатимуть", –зазначає організатор забігу Дамінікас Кубіліус.

Що відомо про шлях України до Північноатлантичного Альянсу

Україна чітко розуміє, що зможе приєднатися до Північноатлантичного Альянсу тільки після завершення бойових дій. Проте держава хоче на саміті Альянсу у Вільнюсі, який пройде 11-12 липня, отримати політичне рішення щодо підтримки вступу.

При чому, президент Зеленський впевнений, що Україна має всі підстави для отримання політичного запрошення щодо вступу до Північноатлантичного Альянсу на саміті НАТО на початку липня.

Водночас за даними POLITICO, підтримка спрощення умов для членства України в НАТО зростає серед членів Альянсу. Це збільшує ймовірність того, що ця пропозиція стане офіційною під час липневого саміту НАТО у Вільнюсі.

Нагадаємо, що 30 вересня 2022 року Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Окрім того, 10 квітня Верховна Рада звернулася до держав-членів НАТО та Парламентської асамблеї НАТО щодо прискорення вступу України в Альянсі.

Також, Зеленський зазначив на спільний з очільником іспанського уряду Санчесом пресконференції у Києві, 1 липня, що "спільна сьогоднішня заява це вже 21-ий такий документ із членами Альянсу, а це більшість".

Вільнюський муніципалітет приєднається до ініціативи підтримки вступу України до НАТО – 7-11 липня у литовській столиці вивісять щонайменше 33 тисячі українських прапорів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: