fbpx
Сьогодні
16:40 01 Лип 2023

Спільна декларація: Іспанія підтримує зміцнення партнерства НАТО з Україною

English version here

Президент Володимир Зеленський та Прем'єр-міністр Педро Санчес підписали спільну декларацію щодо підтримки України, її європейської та євроатлантичної інтеграції.

Про це розповів глава Української держави на спільний з очільником іспанського уряду пресконференції у Києві, повідомляє "Укрінформ".

"Я вдячний за підтримку нашого руху в НАТО. Це тепер очевидний факт: чим ширше в Європі НАТО, тим ширший у Європі простір миру, простір захисту. Наша спільна заява з паном Прем'єр-міністром на підтримку, європейських, євроатлантичних прагнень України чітко стверджує, що безпека для Європи – це наш спільний пріоритет. І наша сьогоднішня заява це вже 21-ий такий документ із членами Альянсу, а це більшість", – зазначив Зеленський.

Він зауважив, що Україна розраховує на підтримку Іспанією під час Вільнюського саміту НАТО.

"Україна переконана, що на сьогодні існують усі підстави, щоб надати Україні запрошення до членства в НАТО. Це б стало дуже важливим сигналом, що мир та безпека в Європі не мають і ніколи не матимуть альтернатив", – пояснив Президент.

Текст спільної декларації опубліковано на сайті глави Української держави. У документі серед іншого йдеться про те, що Іспанія підтверджує свою підтримку кандидатури України на вступ до ЄС, що буде одним з пріоритетів її головування в ЄС, а також іспанські партнери висловили готовність брати активну участь у відновленні та реконструкції України.

Іспанія задекларувала і підтримку руху України в НАТО.

"Іспанія підтримує зміцнення партнерства НАТО з Україною, зокрема шляхом створення Ради Україна – НАТО як майданчика для подальшого посилення та розширення поточної співпраці з метою сприяння реалізації шляху України до євроатлантичної сім'ї відповідно до Бухарестської декларації. Іспанія підтверджує свою підтримку політики відкритих дверей НАТО відповідно до Стратегічної концепції НАТО від 2022 року та Декларації Мадридського саміту НАТО", – зазначається в декларації.

Україна та Іспанія очікують на розв'язання цих питань на саміті НАТО у Вільнюсі в липні.

Довідка

Прем'єр-міністр Королівства Іспанія Педро Санчес 1 липня перебуває з візитом в Україні, де вже виступив у Верховній Раді та зустрівся з Президентом Володимиром Зеленським.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: