fbpx
Сьогодні
Відео 23:17 16 Чер 2023

Президент сьогодні збирав військовий кабінет

Фото: ОПУ

У п'ятницю, 16 червня, президент України Володимир Зеленський збирав військовий кабінет. На ньому були присутні командувачі Збройних сил України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву глави України у Telegram.

"Військовий кабінет. Наші командувачі – генерали Сирський, Тарнавський, Залужний, Шаптала. І наші командири на конкретних напрямках активних дій – поки не називаю прізвищ: усьому свій час", – йдеться у заяві.

За його словами, наш рух уперед – це найважливіше. Кожен наш воїн, кожен наш новий крок, кожен метр звільненої від ворога української землі – це найважливіше.

"І був Буданов – окремі кроки. Дякую всім, хто зараз у бою заради України! Дякую всім, хто готується увійти в бій! Дякую всім, хто так сильно, потужно нам допомагає! Слава Україні! Ми всіх переможемо", – сказав президент.

Довідка

Після кількох місяців підготовки та планування українські війська розпочали наступальні операції на півдні та сході. Міністерство оборони України стримано коментує ці події.

Нагадаємо, що протягом минулого тижня Сили оборони в результаті наступальних дій звільнили від російських загарбників сім населених пунктів у Запорізькій та Донецькій областях.

У Запорізькій області вдалося деокупувати такі населені пункти:

У Донецькій області наші воїни звільнили села:

Зранку 14 червня в Генштабі ЗСУ повідомляли, що за останні три доби українські війська просунулися на деяких напрямках на відстань від 200 до 1400 метрів.

А 16 червня заявили про просування ще до 1 кілометра.

Інститут вивчення війни заявив, що військові ЗСУ досягли успіхів у продовженні контрнаступальних операцій на низці напрямків. Це, вірогідно, створює умови для ширших цілей українського контрнаступу.

Сьогодні заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що Сили оборони України продовжують проводити як наступальні, так і оборонні дії. На півдні вони мають тактичний успіх і просуваються вперед.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: