fbpx
Сьогодні
22:30 16 Чер 2023

Маляр повідомила, що українські війська на півдні активно наступають, мають тактичний успіх, закріплюються

Фото: Ганна Маляр/Facebook

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що на півдні війська Збройних сил України ведуть активні наступальні дії на кількох напрямках одразу. Мають частковий успіх, хоч і діють в умовах авіаційної та артилерійської переваги російських загарбників.

Як інформує Рубрика, про це вона написала у Telegram.

Маляр зазначила, що практично на усіх ділянках і напрямках, де українські підрозділи наступають на півдні, вони мають тактичних успіх.

Поступово просуваються вперед — станом на зараз до 2 кілометрів на кожному напрямку.

Раніше в Об'єднаному пресцентрі Сил оборони Таврійського напрямку зазначали, що на півдні Сили оборони ведуть наступальні дії на Мелітопольському, Бердянському та Маріупольському напрямках. Там відбуваються українські контратаки та робота на флангах контратак на окремих ділянках фронту.

На деяких звільнених позиціях та населених пунктах триває процес закріплення українських військ, відзначила заступниця міністра оборони.

Водночас, за її словами, на Бердянському і Маріупольському напрямках ворог стягує війська з інших напрямків та збільшує вогневий вплив.

Крім того, ЗСУ стикаються з суцільним замінуванням полів.

Маляр розповіла, що на сході Сили оборони ведуть як оборонні, так і контрнаступальні дії.

На напрямках, де ЗСУ в обороні, жодної позиції не втрачено і ворог не зміг просунутись. росіяни намагаються витіснити українські війська із займаних позицій, ведуть штурмові дії одразу на кількох напрямках, зокрема на Лиманському.

На Бахмутському загальна інтенсивність бойових дій дещо знизилася. ЗСУ проводять наступальні дії на окремих ділянках, займають панівні висоти, лісосмуги з метою поступового витіснення ворога з підступів до Бахмута.

Окупанти докладають усіх зусиль, аби зупинити наступальні дії Сил оборони, додала Маляр.

За її словами, на сході противник зараз тримає значну кількість сил, які продовжує нарощувати, переміщаючи на Бахмутський напрямок додаткові підрозділи з інших напрямків.

Довідка

Після кількох місяців підготовки та планування українські війська розпочали наступальні операції на півдні та сході. Міністерство оборони України стримано коментує ці події.

Нагадаємо, що протягом минулого тижня Сили оборони в результаті наступальних дій звільнили від російських загарбників сім населених пунктів у Запорізькій та Донецькій областях.

У Запорізькій області вдалося деокупувати такі населені пункти:

У Донецькій області наші воїни звільнили села:

Зранку 14 червня в Генштабі ЗСУ повідомляли, що за останні три доби українські війська просунулися на деяких напрямках на відстань від 200 до 1400 метрів.

А 16 червня заявили про просування ще до 1 кілометра.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр напередодні заявила, що на всіх напрямках наступу Сил оборони було просування: цього разу близько кілометра на кожному. Станом на 15 червня наступальні дії тривали на Бердянському, Маріупольському та Бахмутському напрямках.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: