fbpx
Сьогодні
21:45 12 Чер 2023

Українські захисники звільнили вже 7 населених пунктів на Донеччині та Запоріжжі: що відомо

Фото: Генштаб ЗСУ

Протягом минулого тижня Сили оборони в результаті наступальних дій звільнили від російських загарбників сім населених пунктів у Запорізькій та Донецькій областях.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, пише Рубрика.

За її словами, у Запорізькій області вдалося деокупувати такі населені пункти:

У Донецькій області наші воїни звільнили села:

"За минулий тиждень в ході ведення наступальної операції у Донецькому та Таврійському операційних районах: просування військ наступального угруповання склало 6,5 км; площа території, взятої під контроль, – 90 кВ.км", – додала Маляр.

Також ми повідомляли, що 12 червня воїни Збройних сил України збили бойовий вертоліт окупантів Ка-52 "Алігатор".

Минулої доби, 11 червня, Сили оборони просунулися на флангах на Бахмутському напрямку на відстань від 250 до 700 метрів.

Загалом Українські Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 12 червня 2023 року ліквідували близько 216 тисяч 180 російських загарбників, і ще 540 осіб – за минулу добу.

Що відомо про контрнаступ українських військових

Відмітимо, що міністерства оборони росії, 5 червня, повідомило, що наші воїни розпочали "широкомасштабний наступ" на декількох ділянках фронту.

Своєю чергою, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов наголосив, що наступ Збройних сил ще не розпочався, однак він наближається.

Протягом останнього тижня росія систематично поширює фейкову інформацію. Зокрема, мова йде про нібито "великі втрати ЗСУ" та "знищення техніки Заходу". Україна, зі свого боку, спростовує ці недостовірні заяви.

Як відзначила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, ворог таким чином намагається "заповнити ефір", оскільки провалив усі цілі, які ставив на початку повномасштабного вторгнення.

"Як то кажуть, дайте їм можливість захлинутися у своїй брехні. А що стосується роботи Сил оборони – майте терпіння", – зауважила Гуменюк в ефірі телемарафону.

Тим часом за словами президента Володимира Зеленського, наші воїни вже готові до контрнаступальних дій, однак невідомо, коли саме вони розпочнуться.

Також днями головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний оприлюднив відео з українськими військовими, які просять "благословити рішучий наступ".

Речник Сил оборони Східного напрямку полковник Сергій Череватий 10 червня повідомив, що українські Сили оборони на Бахмутському напрямку ще просунулися на 1400 метрів.

В ISW вважають, що українські Збройні сили досягли локальних успіхів у Запорізькій області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: