fbpx
Сьогодні
10:35 16 Чер 2023

Українські воїни успішно наступають на кількох напрямках, – Генштаб

English version here

Фото: Facebook Генштаб ЗСУ

Українські воїни успішно наступають на кількох напрямках.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Укрінформ.

"Там, де українські воїни обороняються, жодної позиції не втрачено. Підрозділи ЗСУ успішно вели наступальні дії на напрямках Новоданилівка, Роботине, Левадне і Старомайорське та мали успіх у районі міста Вугледар", – зазначив він.

За словами речника Генштабу, українські воїни у результаті проведення штурмових дій закріплюються на досягнутих рубежах.

"Підрозділи Збройних сил України вели успішні наступальні дії в районі Ступочне на Донеччині, витіснили російських окупантів із займаних позицій", – додав Ковальов.

За його словами, минулої доби противник збільшив кількість ракетних ударів. Зокрема, завдав п'ять ударів, застосувавши крилаті ракети Х-101, Х -555 та Х- 59. Крім того, завдав понад 50 авіаційних ударів, здійснив більше 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Ковальов також повідомив, що медичні установи на тимчасово окупованій території України переповнені. Тому противник почав перепрофільовувати цивільні медичні заклади на території росії.

Зокрема, у Новгородській області окупанти переоблаштували відділення місцевої лікарні для лікування ковіду під військовий шпиталь. На лікуванні тут перебувають понад 400 російських військових з різноманітними пораненнями. У зв'язку з нестачею місць їх розміщують у коридорах, зазначив речник Генштабу.

Як повідомлялося, Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 16 червня 2023 року ліквідували близько 218 тисяч 500 російських загарбників, і 590 осіб – за минулу добу.

Нагадаємо, ISW повідомили, що ускладнює контрнаступ українських військ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: