fbpx
Сьогодні
17:10 15 Чер 2023

Рішення для перемоги: Британія надасть новітні дрони для ЗСУ із протичовновими боєприпасами

English version here

Фото: Скріншот з відео

Міністерство оборони Великої Британії показало відео новітніх моделей бойових безпілотників, які планує передати українським Силам оборони.

Відео оприлюднили у Твітері британського оборонного відомства, пише Рубрика.

У чому проблема? 

Основна задача дрона на фронті — це розвідка та коригування вогню артилерії, пошуково-рятувальні роботи та інколи скидання боєприпасів на певні об'єкти. 

Лінія фронту простяглася на понад 2 тисячі кілометрів, а значить і безпілотників для ЗСУ потрібно дуже багато.

Головні критерії всіх розвідувальних дронів. Вони мають бути стійкими до РЕБ, мати високоякісне "начиння", технічну базу та сертифікацію принаймні в країнах НАТО. А це потребує дуже великих коштів.

Яке рішення?

Новітні бойові безпілотники увійдуть до пакета військової допомоги, який був анонсований у лютому 2023 року. 

Перші партії нових дронів будуть направлені в Україну вже наступного місяця.

"Міжнародний фонд для України надасть критично важливі можливості для України, постачання першого раунду закупівель мають бути виконані наступного місяця", зазначили у дописі британського оборонного відомства у Twitter.

Як це працює?

На відео представлені дрони середнього розміру, оснащені протичовновими боєприпасами.

Також британські військові показали розвідувальний безпілотник, який може злітати як із землі, так і з бойового корабля. На одному з безпілотників є напис "NAF-167".

Нагадаємо, 13 червня Уряд Великої Британії оголосив про пакет військової допомоги для України на суму 92 млн фунтів (майже $116 мільйонів).

Він допоможе підвищити ефективність ППО України. Пакет протиповітряної оборони надається через Міжнародний фонд для України.

Як писала Рубрика, Україна нарощує виробництво ударних безпілотників, які мають велику дальність застосування та потужний вибуховий заряд.

Що відомо про зброю для України від союзників: останні новини

Як повідомляли, Данія і Норвегія передають Україні понад 10 тис. артилерійських снарядів.

Україна також отримає від Нідерландів чотири радари для системи ППО. Мова йде про системи пасивного спостереження VERA-NG загальною. Їхня вартість становить 150 мільйонів євро.

Окрім того, 13 червня США оголосили про виділення нового пакету військової допомоги Україні на загальну суму до 325 млн доларів. До нього увійдуть, зокрема 15 БМП Bradley та 10 бронетранспортерів Stryker.

Також Україна отримає додаткові боєприпаси для NASAMS і HIMARS, зенітні комплекси Stinger, протиброньові системи Javelin та інше обладнання.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: