fbpx
Сьогодні
22:07 09 Чер 2023

Канада ще на рік продовжила режим безмитного ввезення товарів з України

Канада ще на рік до 9 червня 2024 року затвердила тимчасове скасування імпортних мит на українську продукцію.

Про це йдеться в повідомленні уряду Канади, пише Рубрика.

"Продовження дії режиму безмитного ввезення українських товарів до Канади сприятиме зусиллям України із відновлення економіки. У той час, як українці продовжують страждати від наслідків російської незаконної й невиправданої війни, ми підтверджуємо свою непохитну підтримку України, яка бореться за своє майбутнє як незалежна, демократична й успішна країна", – сказала Енджі.

За словам міністра фінансів Канади Христі Фріланд, "Канада підтримуватиме Україну стільки, скільки знадобиться".

"У той час, як хоробрі українці продовжують свій героїчний спротив путінському незаконному повномасштабному вторгненню, демократіям необхідно й надалі бути солідарними з Україною, яка обороняє свій суверенітет й демократію. Це значить, що варто упевнитися в спроможності української економіки підтримувати народ та уряд України у їх боротьбі до перемоги", – зазначила Фріланд.

Довідка

Як повідомлялось, Канада вперше тимчасово скасувала мита на усі товари з України у червні минулого року, аби підтримати українську економіку. Термін дії цієї торговельної лібералізації спливав цього місяця.

Додамо, що між 2019 та 2021 роками, Канада щороку в середньому імпортувала з України товарів на 170,8 млн дол, що приносило державній скарбниці 2,6 млн дол. від різноманітних мит.

Як пише Reuters, у минулому році Україна експортувала в Канаду лише одну партію морозива на 6000 канадських доларів, тому малоймовірно, що її сільськогосподарський експорт якось впливав на канадський ринок.

Продовження безмитного режиму для українського імпорту ґрунтується на угоді про вільну торгівлю між Україною та Канадою (CUFTA) та її модернізації, оголошеній у квітні цього року.

З моменту набуття CUFTA чинності 1 серпня 2017 року тарифи були скасовані на 99,9% імпорту з України, зокрема рибу та морепродукти, соняшникову олію та мінерали, 99,9% промислових товарів, та 99,9% сільськогосподарської продукції.

Нагадаємо, 28 квітня, Уряди країн-членів Європейського союзу погодилися продовжити ще на рік призупинення мит і квот на експорт із України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: