fbpx
Сьогодні
17:10 10 Чер 2023

Канада направить на допомогу затопленим регіонам України понад 36 млн доларів

English version here

Канада направить 47,5 млн канадських дол. (понад 36 млн дол. США) на допомогу жителям українських регіонів, затоплених внаслідок руйнації російськими військами греблі Каховської ГЕС.

Про це повідомили в офісі прем'єр-міністра Канади, передає "Укрінформ".

"Руйнація греблі у Новій Каховці ще раз демонструє неймовірну ціну, яку цивільні платять за російське вторгнення. Канада виділяє ще 10 млн дол для негайного реагування на цю катастрофу й перенаправляє 37,5 млн з раніше виділених Україні грошей для підтримки організацій, які допомагають мешканцям затоплених регіонів", – йдеться у поширеному пресрелізі.

Зазначається, що Канада також "налаштована надати додаткові ресурси для відбудови після затоплення".

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Нагадаємо, що в окупованому місті Олешки підтвердили загибель 9 людей через підтоплення.

Окрім того, на Миколаївщині через затоплення після підриву Каховської гідроелектростанції також загинула людина.

Також кореспондент Рубрики повідомляв, що на затопленій лівобережній Херсонщині росіяни стріляють по людях, які намагаються евакуюватися.

Раніше голова "Укргідроенерго" Ігор Сирота повідомив, що рівень води в Каховському водосховищі впав нижче за "мертву точку". Це означає, що водозабір на Запорізьку АЕС для охолодження станції наразі неможливий.

В Одеській області українські прикордонники фіксують наслідки російського екоциду, який стався через підрив армією рф Каховської гідроелектростанції.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: