fbpx
Сьогодні
14:24 06 Чер 2023

Данілов жорстко відповів кремлю на звинувачення України в "диверсії" на Каховській ГЕС

Фото: Голос Америки

Країна-агресор цинічно звинуватила Україну в підриві Каховської ГЕС, назвавши це "диверсією". В РНБО заявляють, що таким чином росія намагається зняти із себе відповідальність, а тому вигадує різні нісенітниці.

Про це повідомляє Рубрик з посиланням на заяву секретаря РНБО Олексія Данілова в ефірі телемарафону.

"Вони захльобуються від злоби, що не можуть вирішити питання військовим шляхом і тому зараз вигадують різні нісенітниці, які не мають жодного підтвердження", – заявив Данілов.

Він нагадав, що Каховська ГЕС була повністю під контролем російських окупантів ще з березня минулого року.

"Там не було жодного нашого військового чи представника. Тому про що волає ця людина (Пєсков – ред.) мені важко сказати. Я вже звик, коли цей чоловік з вусами починає щось розповідати, аби виправдати агресію проти нашої країни", – зазначив Данілов.

Секретар РНБО зазначив, що Україні було відомо про замінування окупантами Каховської ГЕС ще восени минулого року.

"Нам було відомо, що у вересні-жовтні минулого року окупантам були зроблені так звані заклики й зараз вони вирішили їх використати для того, щоб запобігти нашому контрнаступу….Тож ми до цього (підриву ГЕС – ред.) не маємо жодного відношення, щоб там у Кремлі не розповідали", – підсумував Данілов.

Нагадаємо, що сьогодні прес-секретар російського диктатора Дмитро Пєсков звинуватив Україну в підриві Каховської ГЕС.

"Ми рішуче відкидаємо звинувачення у підриві Каховської ГЕС. Це була навмисна диверсія Києва. Одна з її цілей – позбавити Крим води, подача води до Північно-Кримського каналу скорочується", – сказав цинічно Пєсков.

Також поплічник путіна пов'язав підрив дамби Україною з тим, що ЗСУ нібито "розпочали великомасштабні наступальні дії два дні тому, але "не домагаються поставленої мети", тому і так звану диверсію вчинили, бо "наступальні дії захлинаються".

Довідка

Як писала рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Унаслідок руйнування дамби, вода в Каховському водосховищі почала стрімко падати, загрожуючи підтопленням.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів. Унаслідок підриву Каховської ГЕС російськими окупантами вісім населених пунктів та один мікрорайон Херсона затоплені повністю або частково.

Як ми повідомляли, російські окупаційні війська здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, відновленню ГЕС не підлягає.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: