fbpx
Сьогодні
10:57 31 Тра 2023

Рішення для перемоги: на захист України скоро стануть натівські бойові машини піхоти CV-90

English version here

Фото: З відкритих джерел

Бойові машини піхоти CV-90 від Швеції, які стоять на озброєнні деяких держав-членів НАТО, скоро отримають Сили оборони України. Українські екіпажі вже завершують навчання управляти ними.

Про це в Телеграмі повідомила пресслужба Міноборони, пише Рубрика.

У чому проблема?

Україна відстоює свою незалежність у загарбницькій війні з росією. Проте країна-агресорка має переваги у кількості зброї та техніки.

Яке рішення?

"Збільшення обсягів військового постачання для України є дуже важливим.  В мене була можливість відвідати Одесу й Миколаїв  у грудні, говорити з  українськими військовослужбовцями та ознайомитися із їхньою здатністю використовувати західне озброєння.  Я був дуже вражений тим, наскільки швидко вони спроможні адаптуватися до цього західного озброєння, і як суттєво це підвищує захист сил", – зауважив міністр оборони Швеції. 

Як це працює?

В українському оборонному відомстві підкреслили:

"Одні з найсучасніших БМП стануть на захист України. Сили оборони України отримають БМП CV-90. Це буде чергова потужна допомога від шведських партнерів", зазначили у повідомленні.

Як повідомляють, броньовані машини CV-90 стоять на озброєнні низки держав-членів НАТО.

бойові машини піхоти CV-90

Фото: Укрінформ

"Ми продовжимо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. У нас вже є глибше розуміння ваших операційних потреб. Ми обговорили деякі поставки Швеції для України, які містять CV-90.

Ми працюємо над постачанням систем Archer, танків. Факт надходження цього озброєння означає, що ви можете використовувати це комбіноване озброєння", наголосив міністр оборони Королівства Швеції Пол Йонсон.

У січні Йонсон заявляв, що Швеція передасть Україні близько 50 БМП CV-90.

Нагадаємо, що британська оборонна компанія BAE Systems, яка залучена у виробництво винищувачів, кораблів і підводних човнів, може відкрити офіс в Україні, а згодом — запустити підприємство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: