fbpx
Сьогодні
11:59 30 Тра 2023

Президент закликав Південну Корею надати Україні оборонне обладнання, зокрема системи ППО

Фото: Instagram Зеленський

Україна сподівається на те, що отримає від Південної Кореї оборонне військове обладнання, таке як системи ППО, щоб успішно відбивати російські атаки.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський, передає Reuters.

Як повідомляють у виданні, український Глава держави в інтерв'ю південнокорейській газеті Chosun Ilbo висловив подяку за обіцянку Південної Кореї відправити машини для розмінування та гуманітарну допомогу на загальну суму близько 230 мільйонів доларів.

Водночас Зеленський наголосив, що Україна потребує систем протиповітряної оборони та систем раннього попередження, повідомляє газета Chosun Ilbo.

"Я знаю, що є багато обмежень щодо підтримки озброєння, але ці принципи не повинні застосовуватися до оборонних систем і обладнання для захисту наших об`єктів.

Протиповітряна система — це не зброя, а суто оборонне обладнання. Ми повинні мати "Небесний щит" для відбудови України, і я відчайдушно сподіваюся, що Південна Корея підтримає нас у цій сфері", – сказав Зеленський в інтерв'ю.

Український лідер також додав, що система раннього попередження Південної Кореї допоможе захистити Україну від російських повітряних нальотів.

Нагадаємо, що у травні президент Південної Кореї Юн Сок Йоль пообіцяв Україні додаткову допомогу нелетального характеру під час першої в історії зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським.

Мова йде, зокрема, про обладнання для розмінування та машини швидкої допомоги. Юн та Зеленський також погодилися про необхідність двостороннього співробітництва для післявоєнної відбудови України.

Юн Сок Йоль заявляв, що українська сторона передала Південній Кореї перелік зброї, яку хотіла б отримати. У Сеулі пообіцяли його вивчити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: