fbpx
Сьогодні
21:57 30 Тра 2023

Game4Ukraine: Президент України анонсував благодійний матч за участі зірок світового футболу у Лондоні. Капітани команд — Андрій Шевченко та Олександр Зінченко

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з амбасадорами UNITED24 Андрієм Шевченком та Олександром Зінченком. Зіркові футболісти презентували ідею благодійного матчу на підтримку України Game4Ukraine. Гра відбудеться 5 серпня на домашньому стадіоні «Челсі» — Стемфорд Бридж. Її мета — зібрати кошти для відбудови Михайло-Коцюбинського ліцею у Чернігівській області.

Два видатні українські футболісти — володар «Золотого м'яча» Андрій Шевченко та зірка лондонського «Арсеналу» Олександр Зінченко — стануть капітанами синьої та жовтої команд. Вони об'єднають на полі як сучасних відомих гравців, так і легенд футболу. Задача матчу — зібрати кошти на відбудову школи, зруйнованої російськими військами у березні 2022 року.

Президент України Володимир Зеленський привітав Олександра Зінченка у команді амбасадорів UNITED24 та зазначив: «Я підтримую ініціативу Андрія Шевченка та Олександра Зінченка щодо проведення благодійного матчу у Лондоні. Game4Ukraine на Стемфорд Бридж — це можливість для світової футбольної спільноти об'єднатися, продемонструвати свою солідарність і допомогти Україні, допомогти нашим дітям повернутися за шкільні парти, а також знову привернути увагу всього світового суспільства до війни».

Імена футболістів, які візьмуть участь у Game4Ukraine, з'являтимуться на сайті UNITED24 та Game4Ukraine. Безплатну трансляцію матчу для українців забезпечить медіасервіс MEGOGO. Для тих, хто не зможе долучитися до матчу наживо, але хоче підтримати благодійний збір, передбачена опція пожертви 240 гривень — таким чином можна взяти участь у розіграші футболок, в яких гравці вийдуть на поле, а потім залишать на них свої автографи.

«Ми обговорювали благодійний матч для України з Президентом Зеленським рік тому, коли я став першим амбасадором UNITED24. Знадобився час, щоб домовленість про цей матч втілилася в життя. Гра за Україну та для України відбудеться на стадіоні, який я дуже добре знаю. На домашньому стадіоні "Челсі" — Стемфорд Бридж. Я впевнений, що і вболівальники "Челсі", і вболівальники "Арсеналу" підтримають цей матч, як і всі небайдужі люди, які люблять футбол і хочуть висловити свою солідарність з Україною», — говорить Андрій Шевченко.

Михайло-Коцюбинський ліцей був обстріляний російськими військами 4 березня 2022 року. Ракета пройшла крізь другий і перший поверхи. На щастя, люди, які знайшли прихисток в укритті, не постраждали. Проте від самої будівлі мало що залишилося. Дах зруйнований майже на 90 %, половина вікон вибита, повністю знищені кабінети інформатики, фізики, хімії, захисту України та підсобні приміщення. Інше влучання було по спортивному майданчику.

Олександр Зінченко, капітан однієї з команд і новий амбасадор UNITED24, не стримує емоцій: «Для мене честь приєднатись до амбасадорів фандрейзингової платформи UNITED24. Благодійна гра на Стемфорд Бридж має на меті, перш за все, зібрати кошти для відбудови школи, на руїни якої завтра прийдуть діти, щоб відсвяткувати останній дзвоник. Їм потрібна ця школа, і як батько я відчуваю та розділяю біль кожної української дитини. Тож ми будемо грати за них і заради них. Впевнений, що ми побачимо на полі багато класних гравців: і з "Арсеналу", і з "Челсі", і з інших топ-клубів».

Стадіон Стемфорд Бридж вміщує 40 000 вболівальників. Квитки на благодійний матч можна придбати на офіційному сайті Game4Ukraine: www.game4ukraine.com

Про UNITED24

Ініційована Президентом України фандрейзингова платформа та основне вікно збору пожертв на підтримку України.

За рік роботи фандрейзингової платформи UNITED24 завдяки пожертвам з більш ніж 110 країн зібрано понад 325 000 000 доларів.

Серед амбасадорів UNITED24 — співачка та акторка Барбра Стрейзанд, актор Марк Гемілл, канадська акторка Кетрін Винник, гурт Imagine Dragons, артдиректор Balenciaga Демна, американський актор Лієв Шрайбер, режисер Мішель Азанавічус, астронавт Скотт Келлі, історик Тімоті Снайдер, британський підприємець Річард Бренсон, кантрі-співак Бред Пейслі, британський мандрівник Беар Гріллз, американська акторка Іванна Сахно, філософ та економіст Френсіс Фукуяма, нобелівські лауреати Пол Нерс, Едвард Мозер та Мей-Бритт Мозер, видатні українські спортсмени Андрій Шевченко та Олександр Усик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: