fbpx
Сьогодні
21:18 24 Тра 2023

Єрмак сказав, коли розпочнуться тренування українських пілотів на F-16

English version here

Тренування українських пілотів на винищувачах F-16 розпочнуться дуже скоро, йдеться про дні, максимум тижні.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, передає Укрінформ.

"Що стосується отримання Україною літаків. По-перше, йдеться про початок тренування, і ці тренування почнуться вже дуже-дуже скоро, і мова йде про дні, максимум тижні. Що стосується надання літаків. По-перше, літаки будуть нам надаватися країнами-партнерами, які до цього вже заявили про готовність постачання цих літаків, і потім до цього приєднаються США", – сказав Єрмак.

Він додав, що Президент Володимир Зеленський подякував Президенту США Джорджу Байдену за сприяння в отриманні Україною F-16.

"Те, про що говорили наші президенти, під час візиту Байдена до Києва, коли він сказав, що зробить все, щоб Україна отримала літаки, він дійсно зробив. І тому дійсно велика подяка і президенту, і конгресу США, і обом палатам, і Білому Дому, і всім американцям, тому що ми маємо велику підтримку американського народу", – сказав Єрмак.

Керівник Офісу Президента зазначив також, що питання контрнаступу залишається у сфері ставки Верховного Головнокомандувача, військових.

"По-перше, по строках (контрнаступу — ред.), залишимо питання контрнаступу нашим воїнам, ставці Верховного Головнокомандувача, ми всі чекаємо контрнаступу, ми всі робимо все, щоб він був успішний, але всі інші деталі буду офіційно повідомляти, коли на це буде час", – сказав Єрмак.

Нагадаємо, у майбутньому українські військові можуть отримати кілька десятків винищувачів F-16, ймовірно їх передаватимуть підрозділами.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: