fbpx
Сьогодні
14:36 24 Січ 2023

Маємо надію на посилення співпраці: Митрополит Епіфаній поїхав до Ватикану свідчити про російську агресію

Голова Православної Церкви України Епіфаній протягом найближчих днів перебуватиме у Ватикані. Під час візиту митрополит свідчитиме про російську агресію і прагнення України до перемоги й справедливого миру.

Про це пише Рубрика, посилаючись на допис у Twitter голови ПЦУ.

"У складі делегації Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій протягом цих днів буду в Римі, у Ватикані, щоби свідчити про російську агресію і наше прагнення перемоги і справедливого миру", — повідомив Епіфаній.

Окрім того митрополит подякував за молитви та гуманітарну допомогу та має надію на посилення співпраці з Ватиканом.

Нагадаємо, що Президент України ввів у дію санкції РНБО проти 22 представників РПЦ.

До того ж до Верховної Ради Кабінет міністрів подав проєкт закону, який забороняє діяльність в Україні релігійних організацій, якими керують з держави – агресора.

Як писала Рубрика, Успенський собор та Трапезну церкву Києво-Печерської лаври повернули в управління держави.

Перше богослужіння предстоятеля ПЦУ в Києво-Печерській лаврі пройшло 7 січня цього року, на Різдво.

А 19 січня у Києво-Печерській Лаврі на Водохреще вдруге провели богослужіння.

Московський патріархат

У 2022 році СБУ провела низку обшуків в установах УПЦ МП у Києві та багатьох областях. Вони пов'язані з пропагандою "русского міра" у церквах УПЦ МП. Кільком священнослужителям повідомили про підозри.

1 грудня 2022 року президент Володимир Зеленський повідомив, що Рада національної безпеки та оборони доручила Кабміну запропонувати Верховній Раді заборонити діяльність Української православної церкви Московського патріархату в Україні, а також ініціювала перевірку законності перебування УПЦ МП в Києво-Печерській Лаврі.

Також 1 грудня Зеленський ввів у дію персональні санкції щодо деяких представників релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в рф. Пізніше співрозмовники УП в команді президента повідомили, що РНБО ввела санкції проти священнослужителів УПЦ МП, зокрема намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя) та екснардепа Вадима Новинського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: