fbpx
Сьогодні
08:26 17 Січ 2023

У Дніпрі внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці зруйновано понад 200 квартир, – Офіс Президента

Фото: ОПУ

У багатоповерховому будинку обласного центру Дніпра, в який 14 січня влучила російська ракета, зруйновано понад 200 квартир: мешканців будівлі відселили.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Офісу президента.

Повідомляють, що заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко здійснив робочу поїздку на Дніпропетровщину. Він оглянув зруйнований багатоповерховий будинок у Дніпрі. Разом з ним місце трагедії відвідав генеральний прокурор Андрій Костін.

Дніпро

Фото: ОПУ

Тимошенко наголосив, що нині головне завдання – допомогти всім, хто постраждав унаслідок ворожого ракетного удару.

"Відселений практично весь будинок. Зараз і місто, і область підготували багато місць для тимчасового розташування всіх сімей. Буде рішення міської та обласної влади щодо матеріальної допомоги всім сім'ям загиблих, і всім, хто втратив своє житло, і тим, чиє житло постраждало. Ми розуміємо, що понад 200 квартир фактично зруйновані, і наше найголовніше завдання – розселити всіх людей і допомогти у відновленні цього будинку", підкреслив чиновник.

Тимошенко сказав, що розбір завалів не закінчиться, поки не будуть знайдені тіла всіх загиблих.

Дніпро

Фото: ОПУ

"На зараз загиблих 40 осіб. Щодо травмованих, то є декілька тих, хто справді у важкому стані, серед них – одна дитина", повідомив він.

Чиновник зазначив, що у Дніпрі на базі адміністрації Соборного району Дніпровської міської ради діє центр у форматі "єдиного вікна". Там мешканці постраждалого будинку можуть оформити всі документи та отримати допомогу.

"Рятувальники продовжують розбирати завали. Далі працюватимуть експерти та зроблять оцінку щодо можливості відновлення будинку. Вже сьогодні (16 січня – ред.) в під'їздах, що вціліли, було відновлено електропостачання. Дякуємо всім рятувальникам, волонтерам і містянам", – додав він.

Довідка

Вибухи в Дніпрі пролунали під час масованої російської атаки на Україну 14 січня. росіяни влучили в багатоквартирний будинок.

За словами заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, в ураженій дев'ятиповерхівці було 16 під'їздів і проживали приблизно 1700 мешканців. Наразі весь будинок залишився без електрики, газу, без вікон.

Рятувальні роботи тривають у цілодобовому режимі. До них залучили понад 500 людей та більш як 90 одиниць техніки. Також на місці працюють психологи ДСНС.

У Дніпрі з 15 січня оголосили триденну жалобу за загиблими внаслідок російського ракетного удару по житловій багатоповерхівці. Попередньо відомо, що 72 квартири зруйновано, ще понад 230 — пошкоджено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: