fbpx
Сьогодні
Відео 23:11 16 Січ 2023

Зеленський: щоб зменшити потенціал ворога, щодня й щоночі діємо

Президент Зеленський описав ситуацію на фронті та детально розповів про теракт у Дніпрі, що скоїли росіяни 14 січня.

Про це пише Рубрика з посиланням на вечірнє звернення Зеленського.

У понеділок, 16 січня, глава держави розповів, що росія готується перехопити ініціативу у цій війні, однак їй навряд це вдається зробити. Водночас він зауважив, що досі в Дніпрі продовжується розбір завалів багатоповерхівки, яку атакувала ворожа армія.

Зеленський подякував всім, хто здійснює цю рятувальну операцію. Зокрема, кожному працівнику ДСНС і поліції, кожному лікарю та кожному волонтеру. Відомо, що станом на вечір 16 січня вдалося врятувати з-під завалів 39 людей, серед них – шість дітей.

Загалом надійшло 47 повідомлень про тих, хто міг перебувати в будинку на час удару і чия доля була невідомою. Вдалося з'ясувати інформацію вже щодо 22 людей. Відомо про 40 загиблих, серед них – три дитинки. Мої співчуття всім, чиїх близьких забрав цей удар,
– сказав глава держави.

Водночас він зазначив, що СБУ вже почала встановлення інформації про тих російських військових, хто підготував і здійснив цей удар. Український лідер констатував, що жодного сумніву немає у тому, що кожен, хто винен у цьому теракті, буде притягнутий до відповідальності.

Український лідер згадав, що говорив із Прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Він один із тих, хто допомагає Україні найбільше, зокрема в питанні про справедливість. Власне, це була вже третя наша розмова Зеленського з Рютте за чотири тижні.

"Сьогодні ми обговорили захист від російських ракет та іранських дронів – робимо все, щоб максимально посилити нашу ППО. І дуже важливо, що ця наша розмова відбулася саме напередодні візиту пана Прем'єр-міністра Нідерландів до Сполучених Штатів",
– сказав президент.

Теракт у Дніпрі засвідчує, що росія готує нову спробу перехопити ініціативу у війні. А змінювання характеру бойових дій на фронті потребує нових рішень в оборонному постачанні. Як приклад країни, що нам допомагає та реагує на виклики, Зеленський навів Велику Британію. Уряд Ріші Сунака оголосив про новий пакет оборонної допомоги, у якому будуть танки, бронетехніка та артилерія.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: