fbpx
Сьогодні
Фото, відео 15:42 15 Січ 2023

"Не відходимо ні на хвилину": як волонтери у Дніпрі допомагають рятувальникам

English version here

На місці трагедії у Дніпрі вже майже добу працюють усі рятувальні служби. Та рятувальникам теж потрібна підтримка. Кореспондент "Рубрики" побачив, як працює пункт обігріву для них.

Просто біля зруйнованого будинку волонтери благодійного фонду "Чужих дітей не буває" розгорнули пункт підтримки для всіх, хто працює на місці подій — рятувальників, поліцейських, медиків, волонтерів. Тут рятівники можуть випити гарячих напоїв, з'їсти гарячої їжі та трохи перевести подих.

Керівниця фонду Олеся Кузьменко — теж серед тих, хто допомагає. Жінка каже, що пункт розгорнули ще вчора, одразу після того, як стало відомо про влучання ракети в житловий будинок.

"Зігрівали цілий вечір, цілу ніч і зараз — наших рятівників, поліцію і всіх людей на цій закритій території", — каже Олеся Кузьменко.

Створенням таких пунктів фонд займається ще від початку повномасштабного вторгнення. Тому питання, чи їхати на місце трагедії 14 січня, не стояло.

"Ми не відходимо ні на хвилину. І ні, нам не важко. Ми бачимо очі людей, яким дійсно важко. Це сльози, це розпач, це біль і це страшне горе. Під уламками ще дуже багато дітей і людей", — каже пані Олеся. І додає: "Наша втома взагалі ні в чому не проявляється, це мізер, який ми можемо зробити для наших земляків".

13
304

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: