fbpx
Сьогодні
Репортаж 12:10 15 Січ 2023

"Зараз це найважливіше": де і як у Дніпрі допомагають постраждалим від атаки 14 січня

English version here

Кореспондент "Рубрики" — з одного з пунктів незламності, де зараз приймають тих, хто постраждав через російський удар по житловому будинку напередодні.

У Дніпрі продовжують розбирати завали та рятувати людей — рятувальники працювали всю ніч, та понад 30 мешканців ще не знайшли. Боротьба триває.

Але це не єдиний фронт робіт. Для всіх, хто постраждав та потребує допомоги внаслідок удару росії по місту 14 січня, тут розгорнули пункт незламності із сотнею спальних місць, електрикою та можливістю отримати допомогу медика та психолога.

Пункт працює на базі комунального позашкільного закладу Дитячо-юнацький центр "Штурм". Тут, зокрема, можна поспати в теплій постілі, поїсти, отримати фахову допомогу.

Та допомагає постраждалим усе місто — дніпряни приносять до центру речі, теплі ковдри, харчі.

"Люди до третьої ночі за своєю ініціативою, без зайвих слів несли одежу, харчування… І зараз (вранці, — ред.) продовжують нести", — каже директорка закладу Ірина Герліванова.

Її телефон щосекунди отримує нові дзвінки. Людям постійно потрібна допомога.

Наразі принесені речі розбирають волонтери — за ніч і ранок близько півтисячі дніпрян принесли величезну кількість речей. Як каже пані Ірина, бо насправді зараз це головне — допомогти тим, хто за мить втратив усе, повернутися до життя.

Усі принесені речі направлять постраждалим як адресну підтримку.

Яких речей не вистачає та що ще потрібно постраждалим дніпрянам, стане зрозуміло трохи згодом, коли волонтери розберуть всі вже принесені речі.

Адреса пункту допомоги на базі "Штурму": вул. Гетьмана Петра Дорошенка, 9

Подібні пункти розгорнули також за адресами:

  • НВК №111 (дошкільне відділення), вул. Набережна Перемоги, 138
  • НВК №113, пр. Героїв, 38

78
329

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: