fbpx
Сьогодні
ФОТОРЕПОРТАЖ 10:30 15 Січ 2023

Ракетний удар по Дніпру: рятувальна операція триває. ФОТО "РУБРИКИ"

English version here

Сьогодні в Дніпрі перший день триденного трауру за загиблими внаслідок ракетного удару російських окупантів.

Станом на ранок 15 січня вже відомо про 21 загиблого унаслідок влучання російської ракети в житлову багатоповерхівку в Дніпрі, яке сталося під час масованої атаки на Україну 14 січня.

Ще 73 людини зазнали поранень унаслідок ракетного обстрілу. Понад 40 із них досі в лікарнях, а четверо залишаються в реанімації у важкому стані. 

Ракетний удар рашистів у суботу знищив 72 і пошкодив ще 164 квартир. Зараз потрібно переселити понад 400 людей, які мешкали в будинку.

Продовжується демонтаж зруйнованих конструкцій будинку. Уже вивезено майже близько чотирьох тонн уламків. Рятувальна операція триває.

На місці майже не використовують важку техніку, аби не нашкодити людям, що можуть перебувати під уламками. Орієнтовно, роботи мають закінчити до 3:00 години ночі.

Фотокореспондент "Рубрики" працює на місці трагедії:

Удар по Дніпру

Вибухи в Дніпрі пролунали під час масованої російської атаки на Україну 14 січня. росіяни влучили в багатоквартирний будинок.

За словами заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, в ураженій дев'ятиповерхівці було 16 під'їздів і проживало близько 1700 мешканців. Увесь будинок без електрики, газу, без вікон.

У Дніпрі від 15 січня оголосили триденну жалобу за загиблими внаслідок російського ракетного удару по житловій багатоповерхівці.

За офіційною інформацією командування Повітряних Сил Збройних Сил України, ракета Х-22, яка влучила у житловий будинок, була запущена з району Курської області. На жаль, у Збройних Силах України немає вогневих засобів, здатних збивати даний тип ракет. З початку воєнної агресії росії по території України було випущено понад двісті десять ракет цього типу. Жодна не була збита засобами протиповітряної оборони нашої держави. Маса бойової частини Х-22 — близько 950 кг. Максимальна дальність — до 600 кілометрів. Під час застосування з великих відстаней відхилення від мети може становити сотні метрів.

3
7653

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: