fbpx
Сьогодні
22:41 23 Жов 2022

Нова прем'єрка Італії заявила, що її країна завжди буде на боці мужнього народу України

Прем'єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні запевнила, що її держава завжди підтримуватиме Україну. Вона наголосила на мужності українського народу у боротьбі з російським агресором.

Таку заяву Мелоні зробила у своєму Twitter-акаунті, висловивши подяку президенту України Володимиру Зеленському. Він напередодні привітав її із призначенням на посаду прем'єра.

"Італія була і завжди буде на боці мужнього народу України, який бореться за свою свободу та за законний мир. Ви не самотні!" – підкреслила Мелоні.

Довідка

Нагадаємо, на парламентських виборах, що пройшли в Італії 25 вересня, перемогу в обох палатах парламенту здобула коаліція правих разом із партіями-"друзями путіна".

Партія "Браття Італії" отримала свій історично найвищий результат і набрала найбільше голосів – 26%. Ця партія має у ЄС імідж праворадикалів та "неофашистів", якого зараз намагається позбутися. Зокрема, вона підтримувала Україну під час війни.

Їхні соратники – "Ліга" Маттео Сальвіні та "Forza Italia" Сильвіо Берлусконі, лідери яких відомі прихильністю до росії – набрали по 9% і 8% відповідно.

Лідерка правої партії "Брати Італії" Джорджа Мелоні після перемоги на виборах пообіцяла президенту Володимиру Зклкнському продовжувати підтримувати Україну.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: