fbpx
Сьогодні
12:31 22 Жов 2022

В Італії перша в історії республіки жінка стала прем’єр-міністром: Мелоні склала присягу

22 жовтня Джорджа Мелоні склала присягу прем'єр-міністра Італії

Про це повідомляє агентство Ansa.

Зазначають, що також присягу складають міністри її уряду.

У виданні повідомили, що першу в історії республіки жінку-прем'єра президент Серджо Маттарелла викликав вчора до свого палацу і доручив їй сформувати новий уряд.

Незадовго до цього він провів консультації з об'єднаною правоцентристською делегацією. Вона, у свою чергу, гарантувала наявність чіткої парламентської більшості і недвозначну вказівку на бажання бачити лідерку "Братів Італії" на чолі уряду.

У суботу в президентському палаці у присутності президента Джорджа Мелоні склала присягу глави уряду.

В п'ятницю ввечері вона оголосила членів свого кабінету.

  • Міністерство внутрішніх справ очолить представник "Ліги" Маттео П'янтедозі, який уже працював там керівником апарату в уряді Маттео Сальвіні, а донедавна обіймав посаду префекта Рима.
  • Міністром оборони, за пропозицією Мелоні, має стати співзасновник "Братів Італії" Гвідо Кросетто. Він має тривалий досвід у політиці, але у 2018 році пішов із неї й присвятив себе сімейному бізнесу.
  • Міністерство закордонних справ очолить представник "Вперед, Італіє!" Антоніо Таяні. Він із 2017 по 2019 рік був президентом Європарламенту. Таяні також буде заступником прем'єрки.
  • Лідер "Ліги" Маттео Сальвіні суміщатиме посади віцепрем'єра й міністра інфраструктури.

Довідка

Нагадаємо, на парламентських виборах, що пройшли в Італії 25 вересня, перемогу в обох палатах парламенту здобула коаліція правих разом із партіями-"друзями путіна".

Партія "Браття Італії" отримала свій історично найвищий результат і набрала найбільше голосів – 26%. Ця партія має у ЄС імідж праворадикалів та "неофашистів", якого зараз намагається позбутися. Зокрема, вона підтримувала Україну під час війни.

Їхні соратники – "Ліга" Маттео Сальвіні та "Forza Italia" Сильвіо Берлусконі, лідери яких відомі прихильністю до росії – набрали по 9% і 8% відповідно.

Лідерка правої партії "Брати Італії" Джорджа Мелоні після перемоги на виборах пообіцяла президенту Володимиру Зклкнському продовжувати підтримувати Україну.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: