fbpx
Сьогодні
10:53 28 Вер 2022

Україна може розраховувати на підтримку Італії, - запевнила Зеленського Мелоні після перемоги на виборах

English version here

Лідерка правої партії "Брати Італії" Джорджа Мелоні після перемоги на виборах пообіцяла продовжувати підтримувати Україну

Про це вона написала у Twitter у відповідь на привітання президента Володимира Зеленського з перемогою на виборах.

"Шановний президенте Зеленський, ви знаєте, що можете розраховувати на нашу вірну підтримку у справі свободи українського народу. Залишайтеся сильними і зберігайте свою віру непохитною!", написала Мелоні.

Нагадаємо, на парламентських виборах, що пройшли в Італії 25 вересня, перемогу в обох палатах парламенту здобула коаліція правих разом із партіями-"друзями путіна".

Партія "Браття Італії" отримала свій історично найвищий результат і набрала найбільше голосів – 26%. Ця партія має у ЄС імідж праворадикалів та "неофашистів", якого зараз намагається позбутися. Зокрема, вона підтримувала Україну під час війни.

Їхні соратники – "Ліга" Маттео Сальвіні та "Forza Italia" Сильвіо Берлусконі, лідери яких відомі прихильністю до росії – набрали по 9% і 8% відповідно.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: