fbpx
Сьогодні
09:37 25 Вер 2022

В Італії проходять дострокові вибори: найбільші шанси перемогти у правого блоку

Фото: Reuters

В Італії, 25 вересня, мільйони італійців проголосують на позачергових парламентських виборах

Про це пише Reuters.

Як зазначають, ці вибори можуть повернути в країну найбільш правий уряд із часів Другої світової війни, а посаду прем'єр-міністра вперше може обійняти жінка.

Нагадаємо, що перші за сторіччя осінні загальнонаціональні вибори в Італії були спричинені міжпартійною боротьбою, яка в липні призвела до того, що прем'єр-міністр Маріо Драгі подав у відставку.

Останні опитування громадської думки два тижні тому показали, що правий альянс на чолі з партією Джорджії Мелоні "Брати Італії" має явну перевагу.

Мелоні є головним кандидатом на пост прем'єр-міністра як лідер альянсу, до якого також входять партія "Ліга" Маттео Сальвіні та "Forza Italia" Сільвіо Берлусконі.

Зазначають, що партія Мелоні набрала на останніх загальнонаціональних виборах у 2018 році лише 4% голосів.

Наразі, голосування відбувається в неділю з 7:00 до 23:00, екзитполи будуть опубліковані після закінчення голосування.

Однак складні розрахунки, які вимагають гібридний пропорційний закон про вибори та виборче право, означають, що може пройти багато годин, перш ніж стане відомий точний підрахунок місць у парламенті.

Мелоні пообіцяла підтримувати політику Заходу щодо України та не йти на невиправданий ризик, оскільки економіка сильно постраждала від зростання цін.

Нагадаємо, глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн завуальовано пригрозила Італії наслідками, якщо вона відхилиться від демократичних принципів після перемоги правого блоку на чолі з Джорджією Мелоні на виборах у неділю.

Як писала Рубрика, глава МЗС Італії заявив, що політична криза в уряді країни ставить під загрозу поставки зброї до України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: