fbpx
Сьогодні
09:18 18 Жов 2022

Італія надасть Україні новий пакет військової допомоги, - Резніков

English version here

Італія надасть Україні новий пакет військової допомоги

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Зазначимо, що на початку жовтня Італія готувала для України вже п'ятий пакет військової допомоги. Тоді міністр оборони Італії Лоренцо Гуріні доповів, що погоджений указ про допомогу дозволить передання військових транспортних засобів, матеріалів й обладнання державним органам України.

"Ми дуже вдячні уряду Італії та міністру [оборони] Лоренцо Гуріні за надання нового пакета військової допомоги Україні, який допоможе нам значно підвищити нашу обороноздатність проти російської агресії. Україна високо цінує вашу підтримку!", наголосив Резніков.

Наразі міністр не уточнив, що саме входить до цього пакета допомоги.

Військова допомога від Італії

Нагадаємо, що раніше повідомляли про те, що відбулася телефонна розмова президента Володимира Зеленського із Джорджією Мелоні, лідеркою націоналістично-консервативного спрямування "Брати Італії".

Зазначимо, що вона нещодавно перемогла на парламентських виборах.

Уже 11 жовтня Зеленський у виступі на відеоконференції лідерів "Групи семи" закликав Францію та Італію надати комплекси SAMP-T для протиповітряного захисту.

"І, якщо це можливо, вони потрібні вже найближчими місяцями", — казав Зеленський.

До цього Італія передавала пакети допомоги, зміст яких не розкривався. Українським рятувальникам передавали пожежні машини, допомогу з розмінуванням деокупованих земель тощо.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: